Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život KULTURNO DOBRO Podijeli

Hitna sanacija Glorijete na Vojnom groblju u Karlovcu

Zbog oštećenja nosive konstrukcije na kapeli Sv. Jurja traje sanacija ojačavanja svoda kapele, limarije i krovne plohe

Na Vojnom groblju u Karlovcu u tijeku su hitne mjere sanacije kulturnog dobra, spomenika Glorijeta, a počet će i rekonstrukcija mrtvačnice.

Spomenik Glorijeta upisan je u Registar kulturnih dobara RH kao pojedinačno zaštićeno kulturno dobro. Zbog oštećenja nosive konstrukcije na kapeli Sv. Jurja, koja se nalazi u sklopu spomenika, u tijeku je sanacija na ojačanju svoda kapele, limarije i krovne plohe. Radove financira Ministarstvo kulture i medija RH, njihova vrijednost je 175.925,00 kn, a bit će dovršeni tijekom prosinca ove godine.

Mrtvačnica će biti stavljena u funkciju iduće godine

Uskoro će početi i rekonstrukcija mrtvačnice Vojnog groblja. U postojećim gabaritima bit će formirana funkcionalnija cjelina prilagođena potrebama korisnika.

-Oformit će se vanjski trijem od jednog bočnog krila i postojećeg prolaza te urediti zatvoreni prostor mrtvačnice odnosno prostor za ispraćaj. Vrijednost radova na mrtvačnici Vojnog groblja iznosi 994.228,75 kn od čega je polovica već osigurana u ovogodišnjem proračunu, a obnovljena mrtvačnica iduće godine će biti stavljena u funkciju, pojašnjavaju iz gradske uprave.

Za Sisvete pažljivo po Vojnom groblju

Posjetitelje Vojnog groblja iz Grada mole za razumijevanje posebno s obzirom na nadolazeće Sisvete.

-Manipulativni prostor za izvođenje radova na groblju je minimalan, što od svih zahtjeva posebnu pažnju i strpljenje. Grad Karlovac i izvođači radova osigurat će nesmetan prilaz groblju i grobnim mjestima kako bi dijelovi Vojnog groblja konačno dobili adekvatan izgled i bili funkcionalni.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

KREATIVNE RADIONICE

Kreativni most u ozaljskoj školi, stigli i glumci