Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Lana, poznata po ulozi u seriji 'Ne daj se Nina' uskoro će postati majka. Glumica je od početka trudnoće bila tajanstvena oko spola bebe, ali kako se trudnoća sve više bliži kraju, odlučila je otkriti taj detalj Glumica Lana Gojak otkrila spol bebe: 'Pripreme za našu curicu' Jandrokovića koji je jučer bio viralni hit su skinuli s interneta i od njegove fotografije napravili letak koji je osvanuo na raznim lokacijama u Zagrebu. Pod fotografijom je i HDZ-ov broj telefona Jandroković u kupaćima sad je i na posterima po Zagrebu: Pod fotku su stavili i HDZ-ov telefon Taburei, ladičari, dvosjedi... Sve je dio malog namještaja s kojim se mogu lijepo namjestiti manji životni prostori, a da i dalje izgledaju elegantno i da se po potrebi može lako napraviti novi razmještaj 10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru Engleska nogometna Premier liga objavila je da je postigla dogovor o prodaji TV prava za prijenose utakmica Sky Sportsu, BT Sportu, Amazon Prime Videu i BBC Sportu vrijedan oko 5,5 milijardi eura za razdoblje od 2022. do 2025. godine, odnosno za sezone 2022/23., 2023/24. i 2024/25.  Iznos je približno isti kao i prethodni trogodišnji ugovor, odnosno oko 1,83 milijarde eura po sezoni, a postignut je izravnom pogodbom umjesto na javnom natječaju. Za dogovor izravnom pogodbom sa dosadašnjim partnerima Premier liga je zbog pandemije korona virusa dobila dozvolu britanske vlade.  Tako je Premier liga i dalje na vrhu liste kad je u pitanju novac od prodaje tv prava. Na drugom mjestu je francuska prva liga sa prihodom od 1,172 milijarde eura po sezoni (2020.-2024.), pa Bundesliga 1,16 milijardi (2017.-2021.), dok je španjolska Primera četvrta s 1,14 milijardi (2019.-2022). Na petom mjestu je talijanska Serie A s 973 milijuna eura po sezoni (2018.-2021.). Premiership prodao televizijska prava za pet i pol milijardi eura

Sport KUGLANJE Podijeli

HKS donio odluke o prvenstvima: Ogulinke ispale iz prvoligaškog ranga, Karlovčanke će u doigravanje za viši plasman

Ako natjecanje ne bude dopušteno najkasnije do 25. lipnja, Karlovčanke će u kvalifikacije bez dodatnog doigravanja s Plitvičankama.

Obzirom su epidemiološke mjere produžile zabranu treniranja do 15. svibnja, Hrvatski kuglački savez odlučio je zaključiti aktualne sezone u većini liga, odnosno promijeniti sustav natjecanja u ligama iz kojih će se napredovati u viši rang. Sukladno takvoj odluci, kuglačice Ogulina ispale su iz Prve hrvatske lige, dok će kuglačice Karlovca u doigravanje za viši plasman.

Prvenstvo u najvišem rangu natjecanja kod žena i muškaraca u potpunosti je odigrano pa je Skupština HKS-a odlučila da će jedino iz tih dviju liga biti ispadanja. A to znači da su kuglačice Ogulina, koje su sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi završile na posljednjem 10. mjestu, izgubile prvoligaški status, zajedno s ekipom Osijeka ’97.

Odluka o ispadanju iz najviših rangova automatski je za sobom povukla i odluku o popunjavanju prvih liga. HKS je odlučio da će kod žena najprije po dvije najbolje plasirane ekipe iz svih triju Drugih hrvatskih liga odigrati doigravanje, kojim će dobiti pobjednice liga. A potom će pobjednice triju Drugih liga odigrati kvalifikacije, kroz koje će dvije najbolje izboriti plasman u Prvu hrvatsku ligu. Obzirom su kuglačice Karlovca u trenutku prekida natjecanja bile vodeće na ljestvici Druge hrvatske lige Zapad, odigrat će doigravanje s drugoplasiranim Plitvicama. Ukoliko nadigraju Plitvičanke, ići će u kvalifikacije s pobjednicama sjeverne i istočne drugoligaške skupine. Ako pak natjecanje, zbog epidemioloških mjera, ne bude dopušteno najkasnije do 25. lipnja, karlovačke kuglačice će izravno u kvalifikacije bez doigravanja s Plitvičankama.

Iz Prvih B hrvatskih liga Sjever i Jug za kuglače po tri najbolje plasirane ekipe odigrat će doigravanje za prvake liga i prvaci će popuniti Prvu hrvatsku ligu. Iz ovih rangova nitko ne neće ispasti, što znači da će našu županiju i sljedeće sezone u Prvoj B hrvatskoj ligi Jug predstavljati slunjska Korana, ogulinski Klek i ozaljska Kupa.

Iz Druge hrvatske lige Zapad za kuglače, u kojoj se od naših županijskih predstavnika natječu Mostanje 1949, Rakovica, Obrtnik, Željezničar, Stara hiža i Policajac, nitko neće ispasti niti napredovati u viši rang.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Mladi karlovački rukometaši osvojili 10. mjesto na završnici Prvenstva Hrvatske u Poreču