Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  24C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

‘Hladan tuš’ za većinu nogometnih klubova: HNS preporučio da ne održavaju treninge do 10. lipnja

Iz Karlovca 1919 potvrdili su medijima da su prihvatili preporuku i ponovo obustavljaju treninge seniora.

KARLOVAC – Mnogi hrvatski nogometaši, koji su jedva dočekali popuštanje mjera i ponovni početak treniranja, pa tako i igrači Karlovca 1919, koji su jučer na Čavlekovom stadionu održali prvi trening nakon prinudne dvomjesečne stanke, danas su doživjeli ‘hladni tuš’ – HNS je svima uputio preporuku da obustave treninge do 10. lipnja!

Radna skupina za povratak natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza u dopisu preporučuje svim klubovima, osim seniorskih momčadi prvoligaša, da ne održavaju treninge do 10. lipnja. U istoj objavi stoji da se preporuka odnosi na sve selekcije od mladeži do seniora, uključujući i mladež prvoligaških klubova, te da, ako klubovi ipak odluče nastaviti aktivnosti, da će to raditi na svoju odgovornost, riskirajući zdravlje svojih igrača i njihove okoline i dovodeći u pitanje uspješnost povratka nogometu.

U ovoj odluci HNS se poziva na preporuku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a vrlo vjerojatno je donesena i zbog toga što su se u nekim zemljama, koje su također popustile mjere i dopustile nogometašima povratak treninzima, dogodili slučajevi zaraze igrača. ‘Kuća hrvatskog nogometa’ je ovu preporuku proslijedila županijskim savezima i poziva sve nogometaše na još malo strpljenja i discipline te obustavu treninga na svim razinama.

Iz Karlovca 1919 odmah su uputili medijima informaciju da je Upravni odbor prihvatio spomenutu preporuku i donio odluku o prekidu treniranja.

– Da, prihvatili smo preporuku HNS-a i donijeli odluku o prekidu treniranja seniora, procijenili smo da je bolje da je prihvatimo, nego da nastavimo s treninzima na vlastitu odgovornost – potvrdio nam je predsjednik kluba Josip Ribar.

S druge strane, ova preporuka HZJZ-a, a koju je HNS prihvatio, pomalo je čudna jer nogometaši treniraju na otvorenom i imaju organizirani rad, prema kojem bez problema mogu poštivati sve preporučene mjere opreza. A istovremeno dopušteno je od srijede treniranje svih sportaša u zatvorenim sportskim objektima, u kojima je mogućnost prenošenja zaraze bitno veća, te rekreacija na otvorenom, kao i korištenje dječjih igrališta.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

ŽNK 4 rijeke započeo s provođenjem projekta Girl’s Football Fun Factory za djevojčice od 8 do 15 godina