Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život ZIMSKI UVJETI Podijeli

Hladan zrak vani, topao i suh u zatvorenim prostorijama i nošenje kapa zimi loše utječu na kosu

Da bi kosa bila zdrava i elastična i njoj treba hrana

Zimski uvjeti, oštra klima i hladan vjetar kako za kožu, tako su i nepovoljni za kosu. Kako bi kosa, a pogotovo duga, ostala zdrava, nahranjena i njegovana, potrebno ju je zimi posebno tretirati.

Kako savjetuje karlovačka frizerka mentorica, Renata Stavljenić, kokosovo ulje jedno je od najhranjivijih za kosu. No, važna je i prehrana cjelokupnpg organizma. Sve to utječe na elastičnost kose.

Kosa bi se trebala njegovati maskama. Dosta dobar učinak na kosu imaju i one iz kućne radinosti, ističe Renata.

– Najčešće se rade maskice s maslinovim uljem i žutanjcima. Maslinovo ulje je najčešća, najbrža maskica koju možemo pripraviti kod kuće, a jako je dobra za kosu.

No, redovno šišanje također puno znači za zdravlje kose.

-Najbolje je to činiti svakih mjesec dana do mjesecc i pol. Barem da se odrežu vrhovi za pola centimetra da kosa ne puca i da uvijek bude uredna i da bolje raste. Najduži period bez šišanja bi mogao biti dva do tri mjeseca, ali to je već jako puno.

Ono što zimi također loše utječe na kosu je suhi zrak u grijanim, zatvorenim prostorijama te nošenje kapa. To su isto razlozi zbog kojih bi se kosu trebalo hraniti i vlažiti.

-Prilagođeni šamponi i ulja također jako gode kosi zimi. Ukoliko se kosu tako tretirta, neće biti suha i ispucana. Preko zime u salonima najviše koristimo preparate na biljnoj bazi koji su laganiji nego ljetni. To preporučujem i za kućnu upotrebu, poručuje Renata.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Ništa od Miholjskog ljeta, petak stiže južina