Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija HNS SE BUDI Podijeli

HNS Karlovačke županije u građanskom centru i u pripremama za samostalan izlazak na izbore

Mjesecima rade na povećanju članstva i otvaranju ogranaka, do kraja godine trebali bi biti u svim gradovima i općinama

HNS u Karlovačkoj županiji na iduće će lokalne izbore izaći sami, a do tada će se pozicionirati u građanski centar.

Poručio je Zvonko Spudić, predsjednik županijske organizacije koja nakon revizije članstva broji 1357 članova.

– Mi želimo sebe pozicionirati u građanski centar i kroz svoje aktivnosti dovesti se u situaciju da budemo poželjan partner za suradnju iza svih izbora koji će biti pred nama.

Ne bi li u budućnosti imali bolje izborne rezultate HNS-u su potrebni novi ljudi  i na tome se već mjesecima intenzivno radi.

– Reaktivirane su podružnice Krnjak, Vojnić, Generalski Stol, Bosiljevo, Netretić, Tounj, tradicionalno smo jaki u Bariloviću. U ovom trenutku imamo povjerenika u općini Ribnik i Draganić. Idemo na to do kraja godine u svim jedinicima lokalne samouprave u Karlovčakoj županiji imamo registrirane podružnice.

Nakon lošeg rezultat prošle godine do idućih lokalnih izbora žele ojačati dovoljno da mogu samostalno izaći pred birače. Razloga za optimizam ima posebno nakon mjesnih izbora u Dugoj Resi. Od sedam mjesnih odbora, u kojima su se pojavili, prag su prešli u šest i osvojili devet mandata.

A upravo je Duga Resa jedno od mjesta u kojima HNS preuzima nova osoba. Predsjednik je odnedavno umirovljeni pukovnik hrvatske vojske Dražen Benković. Želja mu je realizirati dobre projekte i programe u suradnji sa svim ostalim strankama.

– Duga Resa nam je pik za naredni period da mi budemo ti koji ćemo odlučivati o budućoj vlasti u Dugoj Resi. Za to su nam trebale svježe snage, ljudi neopterećeni prošlošću, naglasio je Spudić. Podsjetio je da HNS imao neugodnih iskustava posebno s predsjednicima županijske organizacije.

– Svi oni bili su na toj poziciji sve do trenutka dok nisu sebe negdje zbrinuli ili ako nisu ostvarili svoje ambicije u vrlo kratkom roku danas više nisu članovi HNS-a i dobro je da nisu. Politika je maraton i svi oni koji su spremni na duge staze mogu ostavariti rezultat, dodao je također kazavši kako on osobno nije opterećen svojim osobnim probitkom.

HNS će biti sve aktivniji u zajednici pa se uskoro mogu očekivati i brojne tribine i predavanja vezana za gospodarski razvoj. A za dva tjedna u Karlovac će stići i vodstvo stranke predvođeno predsjednikom Ivanom Vrdoljakom.

Pročitajte i ovo

POTPORA

Dugoreškim poduzetnicima šansa za bespovratna sredstva, a Grad pomaže sastankom