Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac HNS Podijeli

HNS samostalno u Karlovcu dobio 9 vijećnika u mjesnim odborima i gradskim četvrtima

Zbog male izlaznosti predlažu spajanje mjesnih i lokalnih izbora

HNS Karlovac zadovoljan je rezultatom na jučer održanim izborima za mjesnu samoupravu. Osvojili su 9 mandata u 7 gradskih četvrti odnosno mjesnih odbora.

– HNS je po prvi put izašao samostalno na izborima, bez ijedne koalicije u bilo kojoj gradskoj četvrti i mjesnom odboru. Na jučer održanim izborima osvojili smo ukupno 306 glasova. Izašli smo u 10 izbornih jedinica, to jest u 6 gradskih četvrti i mjesnih odbora. Na mjestima gdje smo osvajali mandate osvajali smo ih sa otprilike sa 16 % glasova. Posebno nas vesele rezultati u gradskoj četvrti Banija i Turanj gdje smo osvojili po dva mandata, a po jedan mandat osvojili smo u GČ Zvijezda, GČ Rakovac, MO Donje Pokupje, MO Tušilović i MO Mala Švarča, kažu u HNS-u danas zahvalivši biračima.

Poručuju da 9 HNS-ovaca u vijećima neće biti samo pasivni promatrači. Zbog male izlaznosti birača Gradu Karlovcu predlažu spajanje “malih” izbora s lokalnim.

-Što se tiče male izlaznosti u gradu Karlovcu, mnogi građani su bili slabo informirani da su uopće izbori, a kamoli da znaju i o kakvim točno izborima je riječ. Grad Karlovac bi trebao razmisliti o spajanju izbora za mjesnu samoupravu i to sa lokalnim izborima za grad Karlovac, kao što to rade mnogi gradovi.

Pročitajte i ovo

NEMA VAN

U karlovačkom Domu Sv. Antun zaraženo 30 korisnika i troje djelatnika