Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac BIRAČ NA ŠVARČI Podijeli

Horor zgrada: Nekad kino, knjižnica i vrtić na Švarči, a sada stoji zaboravljena od vlasnika

Birač: Kad imate privatnog vlasnika onda se Grad uopće ne interesira čak i ignorira

Grad Karlovac tek je pasivni promatrač zbog čega objekti u gradu, posebno oni u privatnom vlasništvu i dalje propadaju, upozorio je danas Dimitrije Birač u nastavku pohoda po karlovačkim četvrtima.

Jedna takva zgrada je i na Švarči. Horor zgrada kako ju naziva Birač, nalazi se uz državnu cestu prema Dugoj Resi. Umjesto da je uređena i ima svrhu, ruglo je pored kojeg svi prolaze.

Radi se o bivšem kinu, bivšoj knjižnici, bivšem vrtiću. Većinski vlasnik je privatnik, a Grad ima 28 posto tog objekta koje je bezuspješno pokušao prodati, objasnio je.

Grad se o imovini brine tako da ju proda

-Kad imate privatnog vlasnika onda se Grad uopće ne interesira čak i ignorira. Tu na žalost mislim da je Grad htio prodati svoja dva udjela isključivo da kaže kako ih se ovo više ne tiče, da ako treba može i propasti, ima vlasnika. Grad kao djelomični vlasnik se brine tako da to isključivo ide prodati.

Birač predlaže gradskoj vlasti da se ne ponaša kao da su turisti u Karlovcu i samo gleda već da djeluje. U slučaju zgrade na Švarči da razgovara s većinskim vlasnikom o tome kako je zaštiti od propadanja.

-Ako se Grad bude tako postavljao, kao pasivni promatrač, kao turist kojeg se ovo ne tiče, kao vozač koji prolazi prema Mrežnici ili Dugoj Resi i kad vidi ovo pomisli si: “Joj, što je ovo?”, onda neće biti ništa od toga, kaže Birač.

Gradu trebaju i nova Strategija upravljanja imovinom kao i godišnji plan, ali ne samo na papiru, naglasio je.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”