Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

SLOVO ZAKONA Pravnici su zgroženi kaznom koju je dobio Igor Poljak iz Rijeke jer je skinuo masku. Nakon što smo objavili priču Vlada najavljuje blaže kazne za tvrtke Mora platiti 30.500 kuna zbog maske: 'Mogli su ga opomenuti, ovako pile granu na kojoj sjede' Cibona je potpisala novo pojačanje! Radi se o iskusnom centru Darku Planiniću (30) koji je potpisao do kraja ove sezone. Planinić, inače redoviti hrvatski reprezentativac, već je ranije igrao u Ciboni, a bio je u 'vukovima' i one godine kada su osvojili posljednu titulu regionalnog prvenstva. Sudjelovao je i na Olimpijskim igrama u Riju, a od tad je nastupao u Baskoniji, Gran Canariji, Sassariju da bi nakon toga dominirao u poljskom i rumunjskom prvenstvu. Nedavno je odigrao i nekoliko utakmica za Zadar s kojim je imao otvoren ugovor, a naposljetku je završio u Ciboni. Ovo je rješenje za Velićevu momčad nakon što su sporazumno raskinuli ugovor s centrom Kristijanom Krajinom. Na poziciji centra sad imaju tri kvalitetne 'petice': Filipa Bundovića, Matu Vucića i Planinića. Cibona je potpisala Planinića Ma kakav umor, mlada smo momčad! Žao mi je jer mislim da smo zaslužili i više od od boda, ali igrom moram biti zadovoljan, kaže Rožman. Prvo mjesto sada samo znači da smo na dobrom putu, rekao je Bjelica Rožman: Mi u Rijeci igračima smo - zabranili umor! Bjelica: Zaokružili smo odlični tjedan Anonimna žena bila je presretna kada je na internetu pronašla svoju 'buduću' vjenčanicu. Sliku svoje 'buduće' vjenčanice postavila je na Facebooku, ali zadivljujuća činjenica je ta da ta žena nije ni zaručena 'Očajna udavača': Kritizirali je jer se hvali vjenčanicom, a još nema ni svadbe ni mladoženje

Život KAD ŽIVOT PIŠE PRIČE Podijeli

Hrastovljeva odvjetnica njegova je nećakinja. Odabrala pravo zbog stričeve sudbine

S 15 godina posjetila sam Mišu u zatvoru i vjerujem da mi je taj posjet definirao profesionalni put

I dok cijela zemlja bruji o tome kako Republika Hrvatska od Miše Hrastova potražuje 6,5 milijuna kuna na ime naknade štete za isplate obiteljima ubijenih srpskih rezervista, Radio Mrežnica koja je prva objavila ovu priču, otkriva još jedan, manje poznat, no iznimno zanimljiv detalj.

Odvjetnica Miše Hrastova u ovim parnicama je njegova nećakinja Iva Zlatić. Kći Mišinog brata koji je preminuo ove godine otišla je u odvjetničke vode ponukana sudbinom strica koji je gotovo četvrt desetljeća bio mrcvaren od strane hrvatskog pravosudnog sustava i prošao je pravu Golgotu.

Davne 1992. s tatom sam posjetila Mišu u zatvoru. Nikad to neću zaboraviti

Događaj na Koranskom mostu u rujnu 1991. godine obilježio je Mišin život, ali jasno je, i cijele obitelji.  Iva koju je rat zatekao kao tinejdžericu, sjeća se tih ratnih dana u Karlovcu. – Nikud nismo bježali, bili smo tu i zato nitko sa strane ne može govoriti nama Karlovčanima kako nam je bilo, priča Iva. Za nju je njen stric Mišo neprikosnoveni heroj, osoba koja je nakon svega što se dogodila, uvijek tješila druge.

Cijela je obitelj živjela sa tim slučajem, sve nas je obilježio, svakog na njegov način

Nakon Koranskog mosta sjeća se da je s tatom sad već davne 1992. godine posjetila Mišu po prvi puta u zatvoru. Za Radio Mrežnicu tih se dana prisjeća kroz suze u očima.

-Išli smo tata i ja, i taj me posjet zauvijek obilježio. Tada sam imala 15 godina i sjećam se svega. Moj tata je meni bio sve, a i Mišo. Obojica su onako, kameni, snažni, imaš osjećaj da im se ne može ništa dogoditi.
Vjeruje da je tad zapravo odlučila studirati pravo i postati odvjetnica. Negdje u dubini duše bila je spremna na borbu, baš kao i njen stric.

Uvijek mu se divim jer je miran. Pravdi se uvijek nadaš

-Mišina sudbina je nešto na što ne može nitko ostati bez osjećaja. Mene je oduvijek fascinirala ta njegova mirnoća. Čak i kad su ga kasnije smjestili u Lepoglavu, a znamo tko tamo ide, on je ostao miran. Miran je i kad se u procesu pojave laži vezane za njega. Uvijek je miran iako možemo samo zamišljati što doista unutar sebe proživljava, kaže Iva.

Borba s hrvatskim pravosuđem koju je njen stric proživljavao definirala je tako i njen profesionalni put.

– Često se pitam što je pravda u ovom slučaju, govori Iva ne skrivajući osjećaje. Za nju je Mišin slučaj i pravosudna trakavica nešto što mora završiti u udžbenicima prava jer će budući studenti iz toga moći naučiti sve o kaznenom postupku. Ne krije da Mišu brani “pro bono” i da u posljednjoj bitci oko naknade štete teškoj milijune kuna, upreže svo znanje koje ima.

– Ima nas odvjetnika koji ovakve stvari doista radimo besplatno jer nam je stalo da pravda jednom pobijedi, kaže odvjetnica Zlatić.

Pročitajte i ovo

MALO VESELJA

Najmlađi Dugorešani jedva dočekali: Klizalište po mjerama, njih 25 na 560 m2