Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Sport RUKOMET Podijeli

HRS poništio sva natjecanja u sezoni 2019/2020., nema plasmana u viši niti ispadanja u niži rang

Rukometaši Karlovca ovom odlukom HRS-a ostaju prvoligaši – u trenutku prekida prvenstva bili su na 10. mjestu ljestvice s dva boda više od pretposljednjeg Solina.

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na današnjoj je telefonskoj sjednici jednoglasno donio odluku kojom se poništavaju sva natjecanja pod ingerencijom Saveza u sezoni 2019/2020.

To znači da će svi klubovi u narednoj sezoni nastupiti u istim rangovima natjecanja u kojima su nastupili ove sezone, nema ispadanja u niži niti plasmana u viši rang. U europskim kupovima i SEHA ligi u sezoni 2020/2021. nastupit će klubovi koji su pravo nastupa izborili prošle sezone 2018/2019. U obrazloženju ove odluke stoji da, zbog mjera zabrane ulaska u sportske objekte i grupnog treniranja te neizvjesnosti kada će spomenute mjere prestati važiti, nije sigurno da bi se stekli uvjeti za održavanje sportskih natjecanja, a na način da bi ista bila privedena kraju u aktualnoj sezoni. Da bi lige uopće započele, potrebno je svim sportašima omogućiti i neophodno razdoblje priprema za nastavak natjecanja, a radi očuvanja zdravlja i sprječavanja ozljeda, a izvjesno je, stoji u dopisu HRS-a, da za to više nema vremena.

Zanimljivo je da se HRS, za razliku od, primjerice, Njemačkog rukometnog saveza, nije odlučio na zaključivanje poretka u trenutku prekida prvenstva, već za poništenje kompletne sezone. Razlog za to najvjerojatnije leži u činjenici što je, u trenutku prekida, u Premijer ligi tek trebalo početi razigravanje za prvaka. Obzirom se naše dvije najjače muške ekipe, PPD Zagreb i Nexe, u domaću ligu uključuju tek u Ligi za prvaka, da je HRS slijedio odluku Nijemaca, Zagrepčani i Našičani ostali bi bez nastupa u europskim kupovima i SEHA ligi, a prvak bi postala Gorica.

Rašić: Uvjerena sam da bismo izborili opstanak da je prvenstvo nastavljeno

Jasno je da će zbog ove odluke HRS-a biti zadovoljnih i nezadovoljnih. Zadovoljni svakako mogu biti klubovi koji su se borili za opstanak u svojim ligama ili već bili na pragu ispadanja u niži rang, dok će itekako nezadovoljni biti oni koji su se borili za plasman u viši rang i u tu borbu uložili znatna sredstva. Među onima koji su se borili za opstanak bili su i rukometaši Karlovca, koji su u trenutku prekida prvenstva držali 10. mjesto ljestvice s dva boda više od pretposljednjeg Solina.

– Uvjerena sam da bismo mi, da je prvenstvo nastavljeno, izborili opstanak. A odluka koju je donio HRS je jedina ispravna i logična. Obzirom su neki drugi savezi već donijeli takvu odluku, bilo je za očekivati da će isto postupiti i HRS. Ako dođe do popuštanja mjera i omogući nam se treniranje, mi ćemo s treninzima nastaviti do kraja lipnja, kao da normalno traje sezona. Prevelika bi stanka za igrače bila da ne treniramo sve do kolovoza i početka priprema za novu sezonu – kazala je trenerica rukometaša Karlovca Tatjana Rašić.

Keča: Nama ova odluka nije ništa ni donijela ni odnijela, ali sigurno neće sve zadovoljiti

Igračice Škole rukometa Karlovac trenera Dražena Keče u trenutku prekida sezone bile su osmoplasirane na ljestvici Druge hrvatske lige Zapad pa na ovu odluku HRS-a mogu biti potpuno ravnodušne jer bi sljedeće sezone ionako ostale u spomenutom rangu.

– Da, nama ova odluka nije ništa donijela niti odnijela. Bili smo u trenutku prekida u sredini ljestvice pa bi i sljedeće sezone bili drugoligaši. Odluka je bila očekivana, ali sigurno neće sve zadovoljiti. Nekome tko je trebao u viši rang, primjerice Zametu, koji je bio uvjerljivo vodeći u našoj ligi bez poraza, sigurno će teško pasti, a s druge strane, onima koji su se borili za opstanak ili su već bili otpisani je dobrodošla – naglasio je Keča.

Niti rukometašima Dubovca-Gaze, Ogulina i Karlovca II ova odluka nije ništa promijenila. Oni će i sljedeće sezone igrati u Drugoj hrvatskoj ligi Zapad, koju bi igrali i da je prvenstvo odigrano do kraja.

Pročitajte i ovo

STOLNI TENIS

Aquaestil upisao obje pobjede prvog dana Europe Trophy kupa u Bratislavi