Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Sport RUKOMET Podijeli

HRS predložio širenje Premijer lige: bude li prijedlog usvojen, rukometaši Karlovca ići će u najviši rang

Prema upućenom prijedlogu, Premijer liga bi od sljedeće sezone imala dvije skupine po 8 klubova.

Hrvatski rukometni savez donio je prijedlog sustava natjecanja za sezonu 2021/2022. prema kojem bi se, bude li usvojen, Premijer liga proširila na 16 klubova, a među premijerligašima bi mjesto našao i Hrvatski rukometni klub Karlovac.

O ovome se već duže vrijeme pričalo u rukometnim kuloarima, a sada je dobilo i svoju potvrdu. Klubovi bi do 8. lipnja trebali dati odgovore na HRS-ov i nakon toga će se znati hoće li u novoj sezoni doći do predloženih promjena.

Prema spomenutom prijedlogu iz Premijer lige nitko ne bi ispao, a ulaskom po dvije najboljeplasirane momčadi iz obje skupine Prve hrvatske lige ona bi se proširila na 16 klubova, koji bi osnovni dio sezone igrali u dvije skupine po 8. Prema predloženom rasporedu, rukometaši Karlovca bili bi smješteni u skupinu A, zajedno s prvoplasiranom, trećeplasiranom, petoplasiranom, sedmoplasiranom, devetoplasiranom i jedanaestoplasiranom ekipom Premijer lige u aktualnoj sezoni te prvakom Prve hrvatske lige Sjever. Igralo bi se dvokružno pa bi svaki klub u grupnoj fazi natjecanja odigrao 14 utakmica.

Nakon završetka osnovnog dijela sezone, po tri najboljeplasirane ekipe iz obje skupine formirale bi Ligu za prvaka (u koju se bodovi iz osnovnog dijela sezone ne bi prenosili), a dvije najboljeplasirane momčadi nakon odigrane Lige za prvaka još bi odigrale doigravanje za prvaka po sistemu tko prvi skupi 6 bodova u maksimalno pet odigranih utakmica (s napomenom da u svakoj utakmici mora biti pobjednika, odnosno da bi se u slučaju neodlučenog ishoda raspucavali sedmerci). Na isti način bi doigravanje odigrale trećeplasirana i četvrtoplasirana, odnosno petoplasirana i šestoplasirana ekipa.

U Ligu za poredak prenosili bi se bodovi iz međusobno odigranih utakmica iz osnovnog dijela sezone. Dvije najslabije plasirane momčadi izravno bi ispale u niži rang, dok bi sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa igrale dodatne kvalifikacije s drugoplasiranim momčadima sjeverne i južne skupine Prve hrvatske lige. Prvaci obje skupine Prve hrvatske lige izborili bi izravni ulazak u Premijer ligu.

Pozivi Ogulinu i Dubovcu-Gazi za popunu Prve hrvatske lige Jug?

Prva hrvatska liga bi, prema novom prijedlogu, imala dvije skupine kao i do sada – sjeverna 14, a južna 12 klubova. Dvije posljednjeplasirane ekipe izravno bi ispale u niži rang, u Prvu hrvatsku ligu Jug ušao bi po jedan klub iz zapadne i južne skupine Druge hrvatske lige, a u Prvu hrvatsku ligu Sjever po jedan klub iz sjeverne i istočne skupine Druge hrvatske lige. Za popunu obje skupine Prve hrvatske lige poslat će se poziv zainteresiranim klubovima iz sve četiri skupine Druge hrvatske lige, uz napomenu da će kvalifikacijski turnir biti definiran nakon završetka prijava i ovisiti će o broju sudionika, odnosno prijava. To znači da bi poziv za popunu Prve hrvatske lige Jug mogli dobiti Ogulin i Dubovac-Gaza.

Pročitajte i ovo

ZDRAV ŽIVOT

U Slunju danas 600 trkača na Rastoke Trailu