Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Županija POTPISAN SPORAZUM Podijeli

Hrvatska i BiH zajednički će održavati 10 mostova koji ih spajaju. Dva u Karlovačkoj županiji

U pet godina bit će uloženi milijuna kuna u njihovu održavanje i rekonstrukciju

Ministri prometa Oleg Butković s hrvatske i Vojin Mitrović s bosanskohercegovačke strane, potpisali su danas u Zagrebu sporazum o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici između dviju zemalja.

Konkretno, sporazum se odnosi na ukupno 10 cestovnih mostova – preko Save, Une, Maljevca i Korane.

Dok se većina mostova nalazi na granici u Slavoniji tri su u Sisačko – moslavačkoj te dva u Karlovačkoj županiji. Tako će se zajednički dvije zemlje brinuti i o mostu preko rijeke Maljevac koji spaja mjesto Maljevac s Velikom Kladušom te o mostu preko Korane koji spaja Kordunski Ljeskovac u Rakovici s mjestom Tržačka Raštela u BiH.

Neki mostovi u vrlo lošem stanju

– Određeni mostovi koji su, među ostalima, predmet danas potpisanog Sporazuma su u zaista lošem stanju i tu moramo dosta brzo reagirati kako bi ih što prije doveli u sigurno stanje što se tiče prometnog aspekta, naglasio je hrvatski ministar Butković.

Bez razvoja infrastrukture nema ni razvoja regije.

U pet godina za mostove 2 milijuna KM

Za Bosnu i Hercegovinu i sve ljude koji žive na ovim prostorima dobra je svaka vrsta povezivanja sa zemljama regije, ističe BiH ministar Mitrović.

-Sporazum koji smo danas potpisali omogućava nam da krenemo s održavanjem međudržavnih mostova za što je na godišnjem nivou planirano 200.000 KM za tekuće održavanje mostova s Hrvatskom. Za izvanredno održavanje i rekonstrukciju sredstva su pak osigurana iz budžeta BiH i međunarodnih obaveza BiH. Evidentirat će se kao program posebnih namjena Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine u iznosu od cca 2 milijuna KM za narednih pet godina, istaknuo je Mitrović.

Foto: Ilustracija/GP Maljevac – Arhiva RM

Pročitajte i ovo

OBLJETNICA

Dugoreška 137. brigada obilježava 29 godina osnutka