Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Hrvatska SAD JE I SLUŽBENO Podijeli

Hrvatska, zemlja slobodna od bjesnoće

Posljednji potvrđeni slučaj bjesnoće u Hrvatskoj zabilježen je 2014. godine

U Hrvatskoj će sutra 15. puta biti obilježen Svjetski dan borbe protiv bjesnoće, ali prvi put sa službenim statusom zemlje slobodne od infekcije virusom bjesnoće.

Zahvaljujući sustavnoj provedbi programa iskorjenjivanja bjesnoće u divljih životinja oralnom vakcinacijom lisica, posljednji slučaj bjesnoće potvrđen je u veljači 2014. godine, podsjetili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Od 2011. do danas u iskorjenjivanje bjesnoće uloženo 200 milijuna kuna

-Za postizanje statusa zemlje slobodne od bjesnoće, uz izniman rad veterinarske struke, od 2011. godine do danas Ministarstvo poljoprivrede utrošilo je više od 200 milijuna kuna.

Hrvatskoj je status dodijelila Europska komisija u travnju ove godine.

-Čestitam svim hrvatskim veterinarima i posjednicima životinja koji su predanim i odgovornim višegodišnjim radom ostvarili ovo vrijedno priznanje. Ujedno je to poruka svim građanima da je očuvanje javnog zdravlja prioritet veterinarske struke odnosno da je veterinarska struka jedan od ključnih aktera i neizostavna karika u zaštiti javnog zdravlja u koju građani Hrvatske mogu imati puno povjerenje, poručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Nakon noćašnje kiše dolazi još kiše. Bit će i vjetrovito