Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac CRNO NA BIJELO Podijeli

Hrvatske ceste i Grad Karlovac realizirat će šest projekata na D1, D3 i D6

Početak i rok za provedbu projekata ovisit će o brzini izrade projektne dokumentacije svih potpisnika sporazuma

Šest sporazuma potpisali su danas Grad Karlovac, Hrvatske ceste, Vodovod i kanalizacija Karlovac i HEP. Sporazumi su preduvjet za realizaciju projekata rekonstrukcije, izvanrednog održavanja i obnove kolnika nekoliko dionica triju državnih cesta u Karlovcu.

U narednom periodu radit će se na izradi projektne dokumentcije za rekonstrukciju prometnice i instalacija na D3 od zelenog nebodera do Švarče, obnovi kolnika dijela D1 na brzoj cesti od Pothodnika do Smičiklasove, izvanrednom održavanju D1 u Tušiloviću, izvanrednom održavanju D1 u Zagrebačkoj ulici od Ilovca do kanala Kupa – Kupa, rekonstrukciji D6 Stative – Borlin te kružnom toku Logorište na D1.

– Očekujem da ćemo u narednim godinama podići razinu kvalitete te infrastrukture ne samo što se tiče samog prometa nego i sigurnosti, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Ukupna vrijednost kao ni rok za realizaciju ovih projekata sporazumima nisu određeni.

– O samoj vrijednosti projekata danas ne možemo govoriti iz jednostavnog razloga što će to pokazati na kraju i projektiranje i troškovnici. Narednih godina, jedna, dvije ili tri – ne bih se obvezivao, ali da se krene. Bez ovih sporazuma danas to nije bilo moguće uopće odraditi, naglasio je Mandić.

– Upravo ovi sporazumi predviđaju jednu kvalitetnu podjelu obveza, a sa svima se kreće praktički odmah, dodao je član Uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod.

Prvi među ovim sporazumima obuhvaćenim projektima koji bi već ove godine trebao u realizaciju je obnova kolnika Brze ceste od Pothodnika do Smičiklasove. Do će Hrvatske ceste uložiti u nadzemni dio, Grad Karlovac će skoro milijun kuna namijeniti uređenju samog Pothodnika.

Pročitajte i ovo

BORLIN

I ViK na Noći muzeja: Priča o stoljetnoj vodi uživo na vodocrpilištu Borlin