Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac NOVI ROK KRAJ 2021. Podijeli

Hrvatske ceste potvrdile: Rok za radove kod pivovare produžen do prosinca, ali nastavljaju se tek od rujna

Za radove ispred Pivovare potrebno je oko 25 radnih dana bez prometa odnosno 4 mjeseca pod prometom

Hrvatske ceste odobrile su produženje roka za izvođenje rekonstrukcije D6 kod pivovare do prosinca ove godine.

Razlog je velik broj nepredviđenih radnji koje se nisu mogle sagledati dok se nije započelo s radovima, kažu Hrvatske ceste u svojoj obavijesti o dinamici radova na D6 u Karlovcu.

Kažu kako je Grad Karlovac zatražio puštanje prometa kod pivovare. Potvrdili su i da se radovi kod pivovare nastavljaju u rujnu.

Obavijest prenosimo u cjelosti:

“Hrvatske ceste, Vodovod i kanalizacija Karlovac i HEP su potpisom sporazuma zajedno ušle u projekt rekonstrukcije državne ceste DC6, dionica:Stative – Borlin čiji je primarni cilj zamjena svih dotrajalih instalacija u cesti (struja, voda, plin, DTK, oborinska kanalizacija, fekalna kanalizacija). Ovim projektom bit će zamijenjene sve instalacije u cesti, rekonstruirati će se i dograditi pješačko-biciklističke staze, urediti okoliš u cestovnom pojasu te poboljšati i mjestimično proširiti postojeća cesta.

Vrijednost investicije koja uključuje radove i nadzor iznosi 50 milijuna kuna (bez PDV-a). Izvođač radova je tvrtka Euro-asfalt, a usluge nadzora vrši tvrtka Geokon iz Zagreba. Radovi su započeli u lipnju 2019. godine s rokom od 24 mjeseca. Naknadno, zbog velikog broja nepredviđenih radnji, koje se nisu mogle sagledati dok se nije započelo sa radovima, od strane investitora odobreno je produženje radova do prosinca 2021. godine.

Projekt je iznimno kompleksan i zahtjevan zbog velikog broja instalacija u cesti, te je do sada izvedeno 78% radova od kojih je najzahtjevniji rad na polaganju kolektora, a koji je 18.05.2021. izveden u potpunosti.

Puštanje prometa zatražio Grad, ali nije ga bilo moguće pustiti danas zbog kiše

Grad Karlovac dopisom je zatražio da se u promet pusti dio državne cesta DC6 kod pivovare Heineken, koja je zbog radova zatvorena za sav promet, kako bi stanovnici svih naselja (Borlin, Tićarnica, Mala Jelsa, Stative, Velika Jelsa) imali otvorenu komunikaciju sa Gradom te kako bi mogla započeti potrebita sanacija klizišta, a na način da se promet odvija naizmjenično jednom trakom uz semafore.

Izvođač radova Euro-Asfalt, unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, radove na postavljanju glavnog kolektora završio je 18.05.2021.godine, te je Pivovari sukladno planu omogućen ulaz na obje porte, odnosno korištenje Marmontove ulice ispred Feroterma. Zbog natopljenosti trupa ceste/nasipa vodom uzrokovanim učestalom kišom u proteklom periodu te izvođenja prespoja Pivovare sa privremenog na stalni vodovod, koje se može izvesti 22.05.2021. godine, nije moguće pustiti promet danas 19.05.2021.

Puštanje prometa “bijelom cestom” od 23. svibnja, radovi se nastavljaju u rujnu

Promet će se regulirati i biti omogućen odmah nakon prespoja vode za Pivovaru tj. od 23.05.2021. uz napomenu da će se promet odvijati u oba smjera na tamponu (bijela cesta).

U dogovoru sa Izvođačem radova plan izvođenja radova je izmijenjen na način da se obustavljaju svi radovi kod Pivovare do rujna kako bi građani imali navedenih naselja imali neometanu komunikaciju sa Gradom te zbog neometanog pristupa velikog broja teretnih vozila Pivovari tijekom ljetnih mjeseci koji bi stvarali dodatnu gužvu.

Do prosinca izmješanje HT instalacija, postavljanje sekundarne kanalizacije, novi vodovod…

Potrebno je napomenuti da su na predmetnoj dionici ostali sljedeći radovi koji će biti nastavljeni u rujnu:

-na izmještanju instalacija HT
– na postavljanju sekundarnog kolektora
– dovršenja radova na uklanjanju mimovoda fi 225 mm i polaganja novog vodovoda sa kućnim priključcima
-uređenju pješačkih staza
-asfaltiranje kolnika

Radovi koji se neće obustaviti te će sukladno planu biti završeni do 31.08.2021 (Borlin i Marmontova):

-kućni priključci kanalizacije u naselju Borlin ( isti radovi nisu se mogli izvesti prije spoja glavnog kolektora)
-asfaltiranje pješačkih staza,
-habajući sloj asfalta
-uređenje bankina

Nastavljaju se radovi od Ožujske do Gornje Jelse

Nadalje u planu je da se 31.05.2021. nastave radovi na dionici od Ožujske ulice do Gornje Jelse (satc. 27+150 do stac. 27+800) u duljini od 650 m. Vremensko trajanje radove je do kraja rujna 2021.godine. Ovime bi svi glavni radovi na trasi bili gotovi do kraja rujna osim radova ispred Pivovare za koje je potrebno otprilike 25 radnih dana bez prometa odnosno 4 mjeseca pod prometom.

Na ovaj način Izvođač bi završio svoje ugovorne obveze do kraja tekuće godine, kada će građani zapadnog dijela Karlovca dobiti dugo očekivanu modernu prometnicu sa novim instalacijama.

Ovim putem molimo građane za razumijevanje i strpljenje kako bi projekt uspješno priveli kraju.”

Kako doznaje Radio Mrežnica, stanovnici Borlina s prekidom radova kod pivovare i puštanjem prometa nisu zadovoljni.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Karlovčanke novu sezonu Superlige otvaraju domaćim ogledom s Nebom, mlađe kolegice na startu sezone putuju u Petrinju