Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija PO PUTEVIMA I ŠUMAMA Podijeli

Hrvatske šume: Put kojeg Birač spominje nismo koristili barem zadnjih 20 godina

Dijelovi stabala i grane ostavljeni su mještanima za ogrjev

Nakon što se vijećnik Dimitrije Birač prošetao Kozjačom pa za stanje puta prozvao Hrvatske šume, danas iz ove tvrtke stiže odgovor.

Izvidom na terenu utvrdili su, kažu, da šumarija nije koristila javni put u dijelu kojeg Birač spominje, a niti ga je koristila barem zadnjih 20 godina. Korištena je traktorska vlaka koja se nalazi s lijeve strane puta, stoji u odgovoru.

– Put koji navodite je već godinama obrastao i na njemu se nalaze stabla graba, a lokalno stanovništvo već godinama za prolazak do svojih parcela koristi traktorsku vlaku u vlasništvu šumarije, što im nikada nije bilo uskraćivano. Ta traktorska vlaka je prohodna samo tijekom sušnog perioda.Grane i ostaci stabala nalaze se na putu koji spominjete. Ta drvna masa je data lokalnom stanovništvu da napravi ogrijev za vlastite potrebe i uspostavi šumski red. Kada lokalno stanovništvo zadovolji svoje potrebe za ogrjevom, šumarija će preostalu granjevinu ukloniti, a traktorsku vlaku sanirati, stoji u odgovoru Uprave šuma Karlovac, a odgovor potpisuju Mirna Sertić, Željko Šimunović i Marin Svetić.

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA U ZVIJEZDI

Sutra počinju prvi radovi i polaganje mimovoda u Haulikovoj i Samostanskoj te na Ruskom putu