Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija GDJE JE MRLJA Podijeli

Hrvatske vode o onečišćenju od prije nekoliko dana: Nije masna mrlja nego vegetacija. O novoj mrlji…

Prošlotjednu masnu mrlju nisu našli, a ne zna se ni hoće li jučerašnju

U tjedan dana dvaput na istom mjestu na rijeci Mrežnici, u Zvečaju, pojavile su se masne mrlje, međutim u Hrvatskim vodama ih nisu našli.

Na naš upit zna li se zašto je Mrežnica bila masna 5. kolovoza, ali i jučer 13. kolovoza na području od Zvečaja do Gornjeg Zvečaja, iz Hrvatskih voda kažu da je njihov dežurni djelatnik na terenu bio 10. kolovoza.

–  10. kolovoza 2019. godine u popodnevnim satima nakon dojave Državnog centra 112 Karlovačke županije o masnoj mrlji na rijeci Mrežnici na području vikend naselja Osor u Donjem Zvečaju, dežurni djelatnik Hrvatskih voda izišao je u obilazak i ustanovio da dojavljene masne mrlje nema, odnosno da uslijed puno kupača dolazi do otkidanja trave sa barijera koja se u grumenima počela rasprostirati po vodotoku i stvarati dojam „onečišćene mrlje“, odgovaraju iz Hrvatskih voda.

O novoj, jučer zamijećenoj mrlji ne kažu ništa kao niti hoće li provjeriti o čemu se radi. Tek napominju:

– Da su visoke temperature zraka (uz površinu vode) i samog vodotoka doprinijele su razgradnji otrgnute vegetacije.

Na naše dodatno pitanje može li se sa sigurnošću tvrditi da “onečišćene mrlje” na Mrežnici uzrokuje vegetacija, a ne nešto drugo, kažu kako će utvrditi. Odmah nakon našeg upita, a to je ujedno bila i jedina informacija koju su dobili o onečišćenjima primjećenim 5. i 13. kolovoza, na teren je izašla služba zaštite voda.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru