Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -6C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Karlovac MANJA ELEMENTARNA NEPOGODA Podijeli

Hrvatske vode utvrdile: Korana smeđe boje i puna pjene prirodna je pojava

Radi se o izvanrednom onečišćenju vode uzrokovanom manjom elementarnom nepogodom

Rijeka Korana u Karlovcu promijenila je svoju boju, a i dobila pjenu na svojoj površini zbog male elementarne nepogode koja je se dogodila nakon vrlo velike količine oborina.

Ukratko je to zaključak Hrvatskih voda koje su prije četiri dana nakon dojave o onečišćenju Korane kod pontonskog mosta u Karlovcu obišle širi obuhvat te lokacije.

– Vrlo velike količine oborina na slivu rijeke Korane, točnije kod podsliva rijeke Radonje uzrokovale su bujična ispiranja s kanala prometnica, pristupnih cesta kamenoloma, ostataka od sječe drveća, građevinske šute, tek zasađene poljoprivredne kulture kao i nanose granja drveća u punom cvatu. Uslijed spomenutog, došlo je do promjene boje vodotoka i stvaranja velikih količina pjene koja se zadržala u podnožju pontonskog mosta u Karlovcu. Radi se o prirodnoj pojavi, odnosno o tzv. izvanrednom onečišćenju vode uzrokovanom manjom elementarnom nepogodom, tj. visokim oborinama karakterističnima za ovo doba godine, kažu u Hrvatskim vodama.

A iako je i dalje mutna Korana je dobre kakvoće za kupanje, kažu rezultati analize vode Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. Uzorci su uzeti 18. lipnja.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”