Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac NOVO RUHO LUŠČIĆA Podijeli

Hrvatski arhitekti pobijedili u izboru za idejno rješenje vojarne Luščić: Ne žele srušiti ni jedno drvo

Stambeni sadržaji uz prateće objekte dio su pobjedničkog rješenja

Mladi hrvatski arhitekti pobjednici su međunarodnog urbanističko – arhitektonskog natječaja za prostor vojarne Lušić. Osvojili su 12 tisuća eura.

– Pobjednički rad je iz Hrvatske. Autor je Krešimir Renić, koautorice su Hana Dašić, Iva Erić, Jana Horvat i Ria Tursan, rekla je Radio Mrežnici  gradska pročelnica Ana Hranilović Trubić.

Njihovo idejno rješenje osvojilo je žiri jer su sagledali cijeli Karlovac i problemima koji nas ovdje muče.

-Definitivno su veliku pažnju posvetili zelenilu i predlažu da ne žele rušiti niti jedno drvo na području Luščića. Namjena bi bila stambena, uz prateće sadržaje. Imaju viziju i kina, bazena, a sad ćemo vidjeti.

Na natječaj je pristiglo 10 radova autora iz cijele Europe. Pobjednički je prezentiran gradskim “ocima” jučer, a javnost će ih sve moći vidjeti na izložbi koja će u Karlovcu biti otvorena početkom srpnja. Tada će biti prezentiran i pobjednički rad na temelju kojega bi se prostor bivše vojarne trebao uređivati.

-Pobjednički rad služit će kao projektni zadatak za urbanistički plan uređenja. Mi sada krećemo s papirima i svime što je potrebno i krajem godine očekujemo odluku o pokretanju izrade plana koja će biti donesena na Gradskom vijeću, zaključuje Hranilović Trubić.

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva