Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Karlovac ROTACIJA Podijeli

HSU-ovac Kaleb bit će samo na prvoj sjednici karlovačkog vijeća, tada stiže Štokić

Dvije stranke umirovljenika tako su se dogovorile

Iako je HSU-ovac Frane Kaleb ušao u Gradsko vijeće grada Karlovca kao jedini predstavnik koalicije umirovljeničkih stranaka HSU – AUZ, on će se u vijeću pojaviti samo na konstituirajućoj sjednici.

Razlog je sporazum ovih dviju stranka prema kojem će se njihovi vijećnici rotirati nakon dvije godine, s tim da će prve dvije u vijeću sjediti kandidat Akcije umirovljenici zajedno Romeo Štokić.

Da je kojim slučajem umirovljenička koalicija osvojila mandat za Županijsku skupštinu, Kaleb bi u njoj bio vijećnik prve dvije godine. Nakon toga bi on prešao u karlovačko vijeće, a Štokić u Skupštinu.

No, kako se taj scenarij nije dogodio, HSU i Kaleb će nakon konstituiranja Gradskog vijeća gdje će podržati HDZ, morati pričekati dvije godine da se u njega vrate.

Ovakvu rotaciju umirovljenici iz HSU-a i AUZ-a prakticirali su i u proteklom mandatu kada su prvi put, zajedno s nezavisnim kandidatima ujedinjeni izašli na izbore. U četiri godine izrotirali su tri vijećnika – Dubravka Delića, Zvonimira Radečića i Darka Križanića.

 

Pročitajte i ovo

LUDILO I ZABAVA

Maturijada u Karlovcu: Mladenačko ludilo i zabava kroz 170 naših fotki