Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Život MURAL PRIJEPORA Podijeli

HŽ Infrastruktura Udruzi SJP Grom: Uklonite mural s Rakovca. Slaćanin: Ne mislimo ga micati

HŽ piše da ne postoji suglasnost za mural, niti im je upućen zahtjev

HŽ infrastruktura naložila je Udruzi Specijalne jedinice Grom da s nadvožnjaka na Rakovcu ukloni mural s likom Miše Hrastova i obilježjima jedinice.

Objašnjavaju to činjenicom da za izradu murala nije dobivena njihova suglasnost, niti su dobili ikakav zahtjev za njenim izdavanjem.

U dopisu kojeg su poslali Udruzi navode kako mural, uz to što je izrađen bez suglasnosti HŽ Infrastrukture, predstavlja oštećenje javnog vlasništva. Udrugu SJP Grom mole da ga ukloni u roku od 10 dana od primitka dopisa.

Josip Slaćanin, predsjednik Udruge SJP Grom, potvrđuje za Radio Mrežnicu da su dopis primili i da u njemu i stoji navedeno.

-Dopis je primljen jučer, mi ćemo se sastati, uskoro imamo godišnju skupštinu. Znate što mural predstavlja, radi se o časnim oznakama i postrojbi koja je bila na brojnim bojištima, znamo što znači za Karlovac i Hrvatsku, rekao je Slaćanin.

Dodaje da mural svima njima, članovima Udruge SJP Grom, predstavlja puno, ali i građanima Karlovca, da su dečki po tom pitanju jedinstveni i da će se dogovoriti, a na naš upit misle li ga uklanjati, kratak je: – Ne mislimo ga micati.

 

Pročitajte i ovo

SUPER

Orlovačke dječje igre okupile brojne mališane