Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Nakon stravičnog pokolja stižu reakcije, a uz predsjednika Đukanović, sućut je izrazila i šefica skupštine koja je rekla kako se nada da više nikad neće svjedočiti ničem sličnom u Crnoj Gori Crna Gora će proglasiti tri dana žalosti nakon stravičnog pokolja Agenti FBI-a uklonili su 20-ak kutija iz odmarališta i rezidencije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Palm Beachu na Floridi,  uključujući registratore, setove povjerljivih vladinih materijala, fotografije... Novi problemi za Trumpa: FBI je na njegovom imanju pronašao 11 setova tajnih dokumenata Nakon izgubljenog finala Wimbledona i osvojenog turnira u Washightonu, pobjednički niz Nicka Kyrgiosa stao je u četvrtfinalu Mastersa u Montrealu gdje je u tri seta (7-6(4), (1)6-7, 6-1) bio bolji deseti igrač svijeta, Hubert Hurkacz. U dvoboju odličnih servera (asovi 20-19 u korist Hurkacza) bolji je bio Poljak koji je nakon dva seta bez breaka u odlučujućem, trećem napravio dva i zakazao dvoboj protiv pobjednika ogleda Ruud/Auger-Aliassime. Bio je to drugi ogled Kyrgiosa i Hurkacza i druga pobjeda poljskog tenisača. Kyrgios bez jubilarne, desete pobjede u nizu: Hurkacz bolji! Životni problemi zadesili su ju još kada je bila djevojčica, nije imala ni sreće u ljubavi. Unatoč privatnim problemima, Heche je na poslovnom putu išlo iznimno dobro, a onda je život izgubila u prometnoj nesreći Tužna životna priča Anne Heche: Poginule joj dvije sestre i brat, otac ju je zlostavljao kao curicu

Sport SURADNJA Podijeli

HZSN sklopio sponzorske ugovore s Autokućom ZAK, Tiskarom Pečarić-Radočaj, Lin trgovinom i Studentskim centrom

Krovna hrvatska organizacija sportskih novinara u Karlovcu je održala i sjednicu Izvršnog odbora.

Hrvatski zbor sportskih novinara večeras je u Studentskom centru u Karlovcu održao sjednicu Izvršnog odbora i sklopio sponzorske ugovore s Autokućom ZAK, Tiskarom Pečarić-Radočaj, Lin trgovinom i Studentskim centrom Karlovac.

U ime HZSN-a ugovore je potpisao predsjednik Jura Ozmec, a u ime sponzora Milena Kostelac, direktorica ZAK-a, Ivana Prahović, direktorica Tiskare Pečarić-Radočaj, Ivana Murn, direktorica Lin trgovine te Željko Šančić, ravnatelj Studentskog centra.

– Uvijek ćemo rado prihvatiti svako sponzorstvo i donaciju, ali ne zato što smo željni novaca, nego zato što trenutno radimo na nekoliko frontova. Vrlo smo aktivni u svjetskoj udruzi, europskoj udruzi i udruzi južnoeuropskih zemalja. Nama su ovo jako vrijedna sponzorstva i ona se većinom odnose na popuste za članove HZSN-a, ne na sama sredstva. Pa je i to još jedan poziv karlovačkim sportskim novinarima, ali ne samo karlovačkim, da se učlane u HZSN jer u Karlovcu na četiri mjesta mogu ostvariti određene popuste. I do sada smo surađivali s ovim sponzorima, a ovo je produžetak suradnje – kazao je Ozmec.

Uoči potpisivanja sponzorskih ugovora Ozmec je kazao par riječi o problemu s kojem se suočava sportsko novinarstvo u Hrvatskoj – nedostatkom mladih novinara – kao i nedovoljnom broju žena u sportskom novinarstvu.

– Hrvatski zbor sportskih novinara svake godine ispočetka pokušava pridobiti nove članove, nove mlade novinare. Nažalost, mladih novinara nema toliko u našem članstvu koliko bismo mi htjeli, ali kad dođemo ovdje, zapravo vidim da ima. Što je vrlo, vrlo dobro. I ne samo novinara, nego i novinarki. U AIPS-u, međunarodnoj udruzi sportskih novinara, ima 12% žena članica, a kod nas u HZSN-u 8%. Na putu smo da stignemo taj neki svjetski prosjek. Ali kad kažem da u Kini ima 136 žena članica, da u Irskoj ima 57 članica, a u još nekim zemljama preko 50, ponekad se pitam nije li to put kojim bismo i mi morali i trebali krenuti.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

ZAUSTAVI SE VATRO

Naši vatrogasci s Dinare: Odrađuju vrhunski posao u ekstremnim uvjetima