Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Život UJEDINJENI U MOLITVI Podijeli

I Hrvatska se uključuje u projekt Mater Fatima: U četvrtak navečer sat klanjanja i krunice za mir, u Karlovcu samo na Švarči

Projekt Mater Fátima u teškim vremenima za kršćane diljem svijeta na sat vremena želi ujediniti svijet u molitvi

Župna crkva u Fatimi u Portugalu  u četvrtak navečer organizira sat euharistijskog klanjanja i molitve krunice, a sve u čast 100. godišnjice rođenja fatimskih vidioca, ali i na nakanu da se svijet ujedini u molitvi za mir, spas duša i svetim srcima Isusa i Marije.

Na klanjanje i molitvu krunice pod nazivom “Mater Fatima” ili Fatimska majka pozvane su svi vjernici u svijetu u svojim župama upravo 4. travnja, a jedina ovdašnja župa koja će to zasad i realizirati ona je na Švarči koju vodi velečasni Duje Kurtović.

-Riječ je o projektu kojega organizira župna crkva u Fátimi u Portugalu za cijeli svijet, a kako bi se proslavilo stogodišnjicu rođenja za nebo svetog Franje i svete Jacinte Marto, ujedinjujući svijet u molitvi za mir, za spas duša i kao naknadu svetim srcima Isusa i Marije, kaže vlč. Kurtović.
Cilj ovog događanja je ujediniti svijet u globalnoj molitvi za mir te da ljubav Djevice dopre do svih krštenih na svijetu: do župa, bolnica, obitelji, marijanskih svetišta, zatvora, sveučilišta, umjetnika, škola, sportaša, političara, poslodavaca, vojnika, domova za stare i nemoćne, društvenih mreža i redovničkih zajednica…

Početak klanjanja i molitve u crkvi na Švarči bit će u četvrtak u 21 sat i trajat će do 22 sata, a velečasni poziva sve vjernike da se pridruže u ovoj  duhovnoj nakani.

Pročitajte i ovo

ENERGETSKA OBNOVA

Nema više smrzavanja učenika, od jeseni OŠ Plaški energetski obnovljena