Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Karlovac Podijeli

I iz karlovačke PU novi darivatelji

Ova akcija se od svibnja provodi u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Ministarstva unutarnjih poslova, kako bi se proširio Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, te omogućila pomoć oboljelima od leukemije i limfoma. Koordinatorica akcije, Ana Marija Galli Godinić, zahvalila se Ministarstvu unutarnjih poslova kao prvom ministarstvu u Hrvatskoj, ali i u svijetu koje je prepoznalo […]

Ova akcija se od svibnja provodi u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Ministarstva unutarnjih poslova, kako bi se proširio Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, te omogućila pomoć oboljelima od leukemije i limfoma.

Koordinatorica akcije, Ana Marija Galli Godinić, zahvalila se Ministarstvu unutarnjih poslova kao prvom ministarstvu u Hrvatskoj, ali i u svijetu koje je prepoznalo ovakvu akciju i pridružilo joj se, te istaknula da je jedan od važnih ciljeva Zaklade Ana Rukavina upoznati ljude s tim da akcija nema nikakvih posljedica za njihovo zdravlje.

Načelnik odjela za odnose s javnošću MUP-a Zlatko Mehun, kaže kako je akcija dosad održana u specijalnoj jedinici policije u Zagrebu, u Policijskim upravama varaždinskoj, te splitsko-dalmatinskoj, na zagrebačkom Jarunu u povodu Dana policije, a provođenje akcije neće se zaustaviti ni nakon današnje u Karlovcu.

Ana Marija Galli Godinić, koordinatorica akcije:
– Vjerojatnost da nekome postanete darivatelj koštane srži je 1:100.000. Zato je cilj Zaklade Ana Rukavina da prikupi 40.000, mislim, vrlo važan. S druge strane, vjerojatnost da nekome spasite život i nada koju on ima nakon što ste svoj uzorak dali na tipizaciju raste isključivo na taj način. Štetnost i mogućnost da se ošteti na taj način vaše zdravlje nije nikakva.

– Obići ćemo tijekom ove i sljedeće godine sve policijske uprave, vjerujem da ćemo neke posjetiti i više puta, obzirom na interes koji vlada ili će vladati među našim djelatnicima. Izuzetno nam je drago da možemo na ovakav način i u miru doprinositi humanitarnom radu i organiziranju ovakvih aktivnosti u društvu. Svi dobro znate, a ovih se dana posebno toga s ponosom prisjećamo, da su pripadnici policije bili prvi u ratu. Organiziranjem i uključivanjem u ovu akciju pokazujemo da smo i prvi u miru, zaključio je Mehun.

Načelnik PU karlovačke, Nenad Kranjčec, pozvao je sve da se uključe u ovu humanitarnu akciju, a vrijednost takvog čina ilustrirao je i na vlastitom iskustvu.

– Ova akcija s humanim ciljem proširenja registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži je za mene i osobno jedna značajna akcija iz razloga što je moje dijete 2001. imalo dijagnozu akutne limfatične leukemije. Evo, hvala Bogu, nije trebala transplantacija koštane srži, ali sedam mjeseci sam gledao te male hrabre ljude u referentnom centru Šalata u Zagrebu. Moram vam reći da se hrabro bore i preživljavaju na najteži mogući način, istaknuo je Kranjčec te pozvao sve, ne samo djelatnike Policijske uprave Karlovačke, da se, ako se odluče jednog dana spasiti nečiji život, uključe u akciju.

Pročitajte i ovo

BUKA PO MJERI

Javno savjetovanje o buci i ugostiteljskoj djelatnosti: Bučnije na točno određenim lokacijama, svirke na terasama kafića, kampiranje izvan kampova