Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Karlovac ENERGETSKA OBNOVA Podijeli

I Osnovna škola Turanj bit će energetski obnovljena, radovi se očekuju kroz par mjeseci

Nova fasada, izolacija stropova, PVC stolarija, termostatski radijatorski ventili – sve to uskoro će se ugrađivati u i na školu

Osnovna škola Turanj jedna je od posljednjih karlovačkih škola koja još nije doživjela energetsku obnovu.

No, to bi se ove godine trebalo promijeniti. Javna nabava za izvođača radova je u tijeku nakon čega bi, kroz par mjeseci, trebali započeti radovi ukupno vrijedni 2,4 milijuna kuna.

Veći dio novca osiguran je bespovratno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, rekao je danas na predstavljanju projekta energetske obnove škole Turanj Robert Vodopić.

-Planirano je da se sve projektne aktivnosti završi u roku od 24 mjeseca ili najkasnije do 12.2.2021. Vrijednost prihvatljivih troškova je 2.300.635 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurana su bespovratna sredstva od 1.411.006 kuna.

Bit će napravljena nova fasada, izolacija stropova te ugrađena nova PVC stolarija i termostatski ventili na radijatore. Osim uštede energije škola će ovime dobiti i ljepši izgled.

– Škola je derutna, možda ne estetski u toj mjeri koliko nam je problem počelo biti zadržavanje topline u školi, vlaga… Ova stolarija prokišnjava, propušta zrak, a imamo i problem s bukom koja nam ometa nastavu, rekla je ravnateljica Snježana Žunac.

Grad Karlovac je do sad za energetsku obnovu javnih zgrada povukao iz europskih fondova 40 milijuna kuna. Osnovna škola Turanj pretposljednja je među školama koje Grad planira energetski obnoviti, još jednom je naglasio gradonačelnik Damir Mandić.  – Nakon Osnovne škole Turanj ostalo je još odraditi školu Braće Seljan, ali u onom dijelu u kojem je Mješovita industrijsko – obrtnička škola. To smo isto aplicirali.

Pročitajte i ovo

ZA PAMĆENJE

Pomalo drugačija promocija oduševila Karlovčane: Svjetlo dana ugledalo treće izdanje knjige o ljubavi prema parkovima