Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac ZA ČETVERONOŽNE PRIJATELJE Podijeli

I ove godine “Daj šapu”: Bira se najmješanac, tiska kalendar s psima koji traže dom i educira djecu

Prijave za izbor namješanca su u tijeku, kotizacija je paket hrane

Projekt “Daj šapu” kojeg u Karlovcu već četvrtu godinu zaredom provodi Udruga za lokalni razvoj „Turbina Promjena“ svoj će vrhunac i ovoga puta imati na izboru za najmješanca grada Karlovca.

Održat će se 5. listopada u 10 sati na karlovačkoj promenadi kada će svoju ljepotu i šarm moći pokazati svi psi mješanci grada Karlovca. Istoga dana, u suradnji s partnerskom udrugom “Najbolji prijatelj”, predstavit će i one malo manje sretne pse koji se nalaze u skloništima i još uvijek traže svoj zauvijek dom.

Kako bi se razvila svijest o udomljavanju napuštenih pasa, ljepotani iz skloništa naći će se na kalendaru za 2020. Fotografirao ih je karlovački fotograf Denis Stošić, a kako su pozirali doznat će se na izboru za najmješanca. Kalendar će se moći kupiti, a sav prihod ide za pse u skloništima.

Projekt ove godine sufinanciraju Ured gradonačelnika i tvrtke Zelenilo i Gradska toplana, sveukupno s 12.000 kuna

Za razvijanje svijesti je važna edukacija koja se u sklopu ovog projekta održavaju u vrtićima i osnovnim školama.

A da bi mješanci sudjelovali u izboru za najmješanca vlasnici ih moraju prijaviti putem Facebook stranice projekta ili putem e-maila: turbinapromjena.prijava@gmail.com.

– Za sudjelovanje na Izboru za najmješanca grada Karlovca potrebna je kotizacija i to u obliku paketa hrane za pse po vlastitom izboru. Sva prikupljena hrana će se donirati za pse koji još uvijek u skloništu ili u privremenim smještajima čekaju svoj dom, pozivaju iz Turbine promjena.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

BRAVO

FOTO: Ovo je naše normalno i neka je. Karlovački maturanti proslavili završetak školovanja, zagrljeni i bliski