Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život PREVENTIVA S PLAKATIMA Podijeli

I plakatima učenica Srednje škole Duga Resa PU karlovačka preventivno djeluje

Naglasak kampanje ove godine je na prebrze i pijane vozače, plakatima će biti upozoreni, a policija će ih i dodatno nadzirati u prometu

Preventivno – edukativni plakati budućih grafičkih dizajnerica Mihaele Kladušan, Matee Boban i Barbare Trbuščić iz Srednje škole Duga Resa pomagat će PU karlovačkoj u ovogodišnjim aktivnostima usmjernim na povećanje sigurnosti u prometu.

Njihova idejna rješenja na temu alkohola i brzine izabrana su u sklopu projekta “Prometna preventiva u srednjoj školi” među ukupno 42 koje su izradili svih 21 učenika trećeg razreda.

– Htjeli smo napraviti plakat koji će probuditi emocije u ljudima kada vidi okrenut dječji autić i da razmisli o tome da nije jedini na cesti, da ima i drugih, kažu autorice.

Mobitel i pojas bili su tema plakata prošle godine kada je prvi puta PU karlovačka krenula i s ovakvim načinom preventive

U Hrvatskoj godišnje u prometu smrtno strada oko 300 osoba. Cilj je do 2020. doći na razinu razvijenih europskih zemalja od pet smrtno stradalih na 100 tisuća stanovnika, naglasio je zamjenik načelnika PU karlovačke Darko Bratić.

Brzina i alkohol spadaju među prve ubojice u prometu.

– Mi se nadamo da će barem kod dijela naših sugrađana plakati izazvati onu vrstu pozornosti koju očekujemo i da će se u konačnici pozitivno reflektirati na stanje sigurnosti u prometu na cestama.

Ove godine PU karlovačka uhitila je 30 sudionika u prometu koji su višestruko počinili prometne prekršaje. Svi su dovedeni na sud i ukupno im je izrečeno 340 dana zatvora.

Policija je danas najavila da će u narednom periodu još pojačati nadzor nad vozačima koji voze prebrzo i pod utjecajem alkohola.

Pročitajte i ovo

RAD NAŠ SVAGDAŠNJI

U travnju nezaposlenost 6 % niža. Zaposleno 326 osoba, uglavnom na određeno