Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija IMAJU KRATAK ROK Podijeli

I škole u Karlovačkoj županiji do ponedjeljka moraju biti spremne za virtualnu nastavu

“Tako veliki opseg nastave za svu djecu još nismo imali, ne možemo znati kako će funkcionirati”

Poput svih škola u Hrvatskoj i škole u Karlovačkoj županiji započet će s pripremama za online, virtualnu nastavu, na daljinu. Resorno ministarstvo dalo im je rok do ponedjeljka.

-Tih uputa se moraju pridržavati sve škole u Republici Hrvatsko, a tako i škole u Karlovčakoj županiji i po školama se počinju pripremati za te mjere.  Po školama su sazvane sjednice, poštuju se upute i zadani rok koji je određen za ponedjeljak idući tjedan, potvrdila je Radio Mrežnici županijska pročelnica Marija Medić.

Na pitanje imaju li škole u Karlovačkoj županiji potrebnu tehničku opremu za održavanje online nastave, Medić kaže da su naše škole dobro opremljene s informatičkom opremom, ali da se za sad ne zna hoće li to biti moguće napraviti.

– Dobili su upute o virtualnim učionicama gdje bi trebali biti umreženi od ministarstva preko ravnatelja, nastavnika do roditelja i učenika na određene digitalne i informacijske kanale. Škole su to tek danas dobile i zaista je prerano mogu li to sve naše škole mogu i u kolikoj mjeri imaju opremu za tako nešto odrealizirati i naravno u tako kratkom roku, pojasnila je Medić.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote