Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Županija OBRTNICI Podijeli

Idući tjedan Karlovac u znaku obrtništva – na 15. Sajam obrtnika stiže 67 izlagača

Po prvi put u Karlovcu će se okupiti kompletan upravni Odbor Hrvatske obrtničke komore i održati svoju sjednicu

Pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović od 18. do 22. rujna u Karlovcu se održava 15. Obrtnički sajam Karlovačke županije i 5. Sajam ekoloških proizvoda.

Međunarodnog je karaktera jer izlagat će i obrtnici Unsko – sanskog kantona iz BiH, a izlagači stižu i iz sedam hrvatskih županija, sveukupno će se predstaviti 67 obrtnika. Naglasak je na prezentaciji obrtničkih zanimanja u suradnji sa strukovnim školama.

– Svaki dan će biti predstavljena strukovna škola i obrtnička zanimanja, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik karlovačkog Udruženja obrtnika Željko Vuković.

Dva šatora, ukupno oko 1000 kvadrata zatvorenog te 300 kvadrata otvorenog izložbenog prostora, bit će smještena na Starom karlovačkom placu, u jednom izlagači, a u drugom ugositeljska ponuda. Od 10 do 23 sata svakodnevno će se moći razgledati obrtnički proizvodi i usluge, održavat će se radionice te zabavni večernji program.
Sve kako bi se ponovo uzlazni trendovi u obrtništvu nastavili.

– Mi danas bilježimo 20 obrta više otvorenih u odnosu na 31.12.2017.. To nam da je za pravo reći da su se neke stvari pokrenule i nadam se da bi ovaj naš sajam, uz pomoć Grada i Županije, trebao stati na još čvršće i stabilnije noge, kaže predsjednik županijske Obrtničke komore Darko Stanković.

Na 5. Sajmu eko proizvoda izlagat će 11 proizvođača iz Karlovačke županije.

Ove godine u organizaciju sajma uključio se i Grad Karlovac.

– Cijela ova sajamska priča čini mi se da je jedna od bitnih razvojnih komponenti grada Karlovca. Ne mislim samo u ovom obrtničkom dijelu nego i u svim ostalim – razvoju poljoprivrede, ekološke proizvodnje, to je prostor gdje svi možemo zajedno puno više napraviti, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Po prvi puta u Karlovac stiže kompletni upravni odbor Hrvatske obrtničke komore koji će održati svoju svečanu sjednicu. Sajam će 18. rujna u 17 sati otvoriti resorni ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Pročitajte i ovo

ČUVAR MOSTA

Tajna Lipskog mosta: Je li u njemu prije 103 godine zazidano tijelo Tome Drndaša?