Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Igrači i Uprava Karlovca 1919 proslavili naslov prvaka: uvijek gledati prema novim ciljevima

Proslavi su nazočili predstavnici Karlovačke športske zajednice, Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog saveza Karlovačke županije i Grada Karlovca.

KARLOVAC – Uz gulaš, odojak i kolače, igrači i vodstvo Nogometnog kluba Karlovac 1919 danas su na Čavlekovom stadionu proslavili naslov prvaka Četvrte lige Središte i plasman u viši rang.

Uz predstavnike Karlovačke športske zajednice, Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog saveza Karlovačke županije i Grada Karlovca, ovoj skromnoj proslavi nazočili su i veterani kluba, a svima je zajednički zaključak – ovo je krasan uspjeh, ali tu se ne smije stati, nego gledati prema novim ciljevima.

Predsjednik Josip Ribar na početku je pozdravio trenera i igrače, koji su najzaslužniji za ovaj uspjeh, te goste.
– Još jednom čestitke igračima i treneru. Moramo biti dobri u Trećoj ligi, moramo gurati prema vrhu i dok god ću biti ovdje s ovom Upravom, cilj će nam biti da idemo prema vrhu, prema prva dva-tri mjesta.

Benić: Ako se zadovoljimo ovime, nazadovat ćemo

Riječ je potom uzeo Stjepan Štef Benić, legenda kluba i najstariji član Uprave, koji se prisjetio duge povijesti kluba i poručio svima kako se nikad ne smiju zadovoljiti ostvarenim rezultatima.
– Naš klub ima 101 godinu, malo koji doživi toliko. U svim tim godinama bio je i na niskim i na visokim granama. Najveći uspjeh ostvarili smo ulaskom u Prvu hrvatsku ligu. Prva sezona je bila uspješna, druga manje uspješna, a treća neuspješna i nakon toga je klub doživio kolaps. Zahvaljujući nekolicini entuzijasta stvorili smo klub Karlovac 1919. Ovaj klub je kroz svoju povijest uvijek bio nositelj nogometnog sporta na ovom području. Nakon nekoliko sušnih godina, zahvaljujući Gradu, predsjedniku Ribaru, shvatili smo u čemu je problem, složili kadrovsku križaljku, doveli igrače i uvjerljivo osvojili 1. mjesto u Četvrtoj ligi Središte. Ali zapamtite: nikada se ne smijemo zadovoljiti onime što smo ostvarili. Ovo je hvalevrijedan uspjeh, ali ako se zadovoljimo ovime, ne da ćemo stagnirati, nego ćemo nazadovati. Cilj je dalje, dalje, dalje…

Tajnica Karlovačke športske zajednice Marijeta Ćelić, uz čestitke igračima i Upravi, kazala je kako klub sada ima zdrave temelje i može krenuti od nule te obećala potporu krovne karlovačke sportske organizacije i svoju osobno, a predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije Dario Mrzljak istaknuo je da je županijskom nogometu potreban vrh piramide, a to je Karlovac 1919, lokomotiva koja će vući ostale klubove, iz kojih će ostali klubovi moći izvući igrače koji nisu dovoljno kvalitetni da igraju ovdje.

Mandić: Nova Strategija sporta ići će u prilog sportovima koji okupljaju veći broj sportaša

Neven Šprajcer, predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza, poželio je veteranima da na ovom stadionu ponovo gledaju Prvu ligu.
– Mislim da će to doći i to vrlo brzo. Ova investicija na stadionu koja je napravljena, nije napravljena ni kad smo bili u Prvoj ligi, to je investicija od milijun eura. Kapa do poda, gradonačelniče Mandić! Gledam sad ovaj teren s umjetnom travom i reći ću sada ekskluzivno: ako se dogovorimo i ako možemo nešto napraviti, hajdemo zamijeniti tu umjetnu travu… Čekati, što znači u sportu – čekati? U sportu nema čekanja, postoji samo viši cilj. Moramo puhati svi u ista jedra jer smo na istom brodu, a taj brod je NK Karlovac 1919. Taj brod moramo gurati, vratiti ga na staze kojima pripada – je li to Druga ili Prva liga, to će vrijeme pokazati.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić na kraju je istaknuo kako će ovo što je napravio Karlovac 1919 biti primjer i za ostale karlovačke klubove.
– Složit ću se s ovdje već izrečenim: u sportu nema čekanja. Nema čekanja, ali moramo imati plan. Ovo što je Karlovac 1919 napravio, primjer je koji će se preslikavati na neke druge klubove. Uvijek se sve svodi na novce, ali činjenica je da jedan zdrav i strukturiran pristup daje i nekakav rezultat. Ovo je primjer dobre prakse, kako se kaže. Ovi radovi na stadionu vrijede oko 6,5 milijuna kuna, Grad Karlovac je odvojio malo više od 2 milijuna, a ostalo smo povukli od SDUŠ-a i HNS-a. Mislim da je to dobra priča i za nogomet i za atletiku, ali i generalno za grad. U pripremi je nova Strategija sporta i definitivno ćemo morati u toj strategiji posložiti priču koja će ići u prilog onim sportovima koji okupljaju puno veći broj sportaša. Interes i Grada i Županije je da što više klinaca ovdje igra.

Pročitajte i ovo

JUDO

Leon Šutej i Lovro Jurčević zlatni na Sakura kupu u Svetoj Nedelji