Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija DEMOGRAFSKE MJERE Podijeli

Igrališta u Barilovićkom Leskovcu kao demografska mjera

Vlastitim novcem Općina Barilović unapređuje kvalitetu življenja

Barilovićki Leskovac dobit će veliko i zatravnjeno igralište tijekom sljedeće godine, najkasnije do dvije. Bit će to prvo takvo na području općine Barilović koja zasad i financira cijeli projekt.

Riječ je o prostoru uz školu, odnosno zemljištu gdje je konačno općina postala vlasnik čestice, a već su na tom dijelu napravljeni i prvi radovi, poput uređenja potpornih zidova.

Gradi se jedno veliko i drugo manje igralište

Načelnik Dražen Peraković kaže da će novo igralište biti na parceli veličine 100 x 60 metara, a napravit će i manje, pored škole.

– Trenutno uređujemo zemljište i vjerujemo da ćemo u narednu godinu do dvije sve uspjeti ostvariti. Bit će to prvo takvo igralište na području Barilovića, a projekt je težak 300 tisuća kuna, kaže Peraković. Zasad sve novce osigurava općina, a načelnik je otvoren i prema mogućnostima financiranja iz EU fondova.

Ovo je još jedna u nizu demografskih mjera koje općina provodi i koju već nazivaju “rajom za život” jer tamošnji učenici dobivaju besplatne udžbenike i školsku odjeću, srednjoškolci besplatan prijevoz.

Pročitajte i ovo

KOŠARICA HDZ-U

Lipšinić će se opet kandidirati za gradonačelnicu Ozlja, od suradnje s HDZ-om odustala: Otvoreno me opstruiraju