Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Crna kronika NEPOSLUŠNA FRAU Podijeli

Inatljiva Njemica ušla ilegalno u Hrvatsku, namučila policiju neposluhom pa završila na Muljavi u karanteni

“Ne moram slušati hrvatsku policiju, ovo je EU”, rekla pa “ispekla” prijavu. Sad je u Njemačkoj

Jedna Njemica u doba koronavirusa zadala je poprilične glavobolje karlovačkoj policiji, ali i zdravstvenim djelatnicima da bi na kraju bila “otpremljena” u svoju državu.

Priča o nestašnoj strankinji počinje još 20. ožujka kad je Frau D. ušla u Hrvatsku i to nezakonito, preko Slovenije. Krenula je iz Italije gdje je već tad koronavirus žestoko harao, a granice su dijelom bile zatvorene barem tri dana. Zašto je htjela u Hrvatsku nije poznato, no naši organi reda su je uhvatili kao “ilegalku” u prelasku granice. Tada je dobila i naredbu da mora u karantenu što je bilo logično s obzirom da je dolazila iz žarišta virusa.

Pasivnim otporom na hrvatske organe reda

Karantena joj je određena na području Karlovačke županije, točnije na Muljavi, no Frau D. to se nije pretjerano svidjelo. Karlovački policajci dobili su zadaću da je “preprate” na sigurno, ali nestašna Njemica pružala im je tzv. pasivni otpor i uopće nije htjela surađivati s našom policijom. Još im je vikala da je “Ovo Europska unija i da ona hrvatsku policiju ne mora slušati”.  U prijevodu, oglušila se na sve, “umrtvila” se poput Pernara u Saboru kad ga straža iznosi van pa su je morali nositi, a onda su je policajci predali zdravstvenim djelatnicima.

Oni su pak  glavnu junakinju priče Frau D. imali pod nadzorom. Doznajemo da iz karantene nije bježala, a odradila ju je u vremenski potrebnom roku od 14 dana. U ta dva tjedna pokazivala je neke manje znakove inatljivosti, no ništa strašno, budući je to, po njoj, još uvijek “Europska unija pa ne mora slušati naše”.

U međuvremenu, hrvatska policija nije gubila vrijeme i o ponašanju Njemice obavijestila je i Diplomatsko konzularno predstavništvo ove zemlje u Hrvatskoj. Frau D. dobila je prekršajni nalog zbog nezakonitog prelaska granice, a čim je karantena završena, Njemica je Hrvatskoj rekla “Auf Wiedersehen” i otišla u domovinu. Dok je bila u Lijepoj Našoj, nije pokazala simptome oboljenja koronavirusom. Simptomi nepoštivanja zakona pojavili su se pak odmah.

FOTO ilustracija MUP.hr

 

Pročitajte i ovo

LOŠA NEDJELJA

Vruću nedjelju iskoristili lopovi: U Žakanju napali i opljačkali staricu, na Švarči iz stana ukrali novac