Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Crna kronika NESTALA Podijeli

Intenzivno se traga za 11-godišnjom Afganistankom nestalom na vojnom poligonu u Slunju

Djevojčica Banin Hosseini slabije je tjelesne građe. U tenutku nestanka bila je odjevena u rozu majicu kratkih rukava, crne hlače, crne cipele

Sedam punoljetnih i šest maloljetnih stranih državljana, migranata koji su nezakonito prešli državnu granicu, pronađeni su u petak na Vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju. No, jednog člana skupine, 11-godišnju djevojčicu, su izgubili. Za njom se intenzivno traga.

Skupinu migranata na poligonu su pronašli pripadnici Oružanih snaga. Migranti su vojnicima prijavili da im se navodno izgubila spomenuta djevojčica.

Raspisana potraga

Vojska je, zajedno s policijom započela potragu, ali onda za sad nije dala rezultate.

-U odnosu na prijavu nestanka djevojčice, nastavlja se s mjerama traganja u cilju njenog pronalaska uključujući i intenzivnu međunarodnu suradnju sa susjednim zemljama kako bi nesporno utvrdili identitete osoba, kao i registracije osoba u sustavima azila susjednih zemalja, kažu u PU karlovačkoj.

Za njom je raspisana i potraga, i putem Nacionalne evidencije nestalih osoba. Djevojčica se zove Banin Hosseini, Afganistanka je rođena u Iranu 1.1.2009. Slabije je tjelesne građe s po nekoliko naušnica na oba uha, kose vezane u pletenice. U tenutku nestanka na sebi je imala rozu majica kratkih rukava, crne hlače, crne cipele.

Svi pronađeni strani državljani izrazili su pak namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Foto:Ilustracija

 

Pročitajte i ovo

NAJVIŠE PREBRZIH

Za vikend na cestama 435 prometnih prekršaja