Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život OSMAŠI NA TURNJU Podijeli

Interaktivni prikaz rata na Turnju kao “pogođen” za učenje, a osmaši oduševljeni

U narednim tjednima, muzej bi trebali posjetiti učenici Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, ali postoji mogućnost odgode zbog straha od korona virusa.

Već peta grupa učenika iz istočne hrvatske posjetila je Muzej Domovinskog rata na Turnju.

Prošli tjedan u sklopu projekta “Posjet učenika osmih razreda Karlovcu” muzej su posjetili učenici Vukovarsko-srijemske županije, a ovaj tjedan iz Osječko-baranjske. Specifičnost ovog projekta je dolazak učenika iz također ratom pogođenih područja, a vodiči su iznenađeni koliko djeca već znaju o ratu, naoružanju Hrvatske vojske i tenkovima.

-Zanimljiv detalj mi je bio kada sam pitao jednog učitelja kako djeca iz Vukovara djeca doživljavaju naš Muzej Domovinskog rata. Rekao mi je da im je jako drago kada vide lokalitete vezane za Domovinski rat izvan Vukovara jer na taj način se osjećaju manje izolirano i manje posebno, rekao jedan od kustosa, Juraj Horvatin.

Učenici su posebno oduševljeni modernim pristupom, a najviše se zadržavaju na interaktivnom dijelu muzeja gdje mogu kroz igru otkrivati povijest. Naravno, tu je i nezaobilazno slikanje s tenkovima.
Učiteljica Hrvatskog jezika, Tanja Majdanđić smatra kako ovako popularan pristup povijesti bolje prolazi kod mlađe populacije.

-Pa ja mislim da jako pozitivno reagiraju, da ih zanima ovakav način pristupa temi Domovinskom ratu i mislim da je to dobar način prikaza takvih događaja.

Karlovac i muzej posjetit će više od 4000 učenika. Što će biti s najavljenim ekskurzijama s obzirom na korona virus, još nije poznato.

Pročitajte i ovo

KNJIŽEVNI KRUG KARLOVAC

Od 40 priča, najbolju je napisala Zagrepčanka Luna Tatjana Val