Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Karlovac SJEĆANJE NA TURANJ Podijeli

“Istina je ključna i temelj budućeg povjerenja, a sjećanja treba čuvati”

Brojna izaslanstva položila su vijence na spomenik stradalim braniteljima na Turnju

Sjećanje na Turanj, dan kad je prije 29 godina započeo opći napad na Karlovac te Dugu Resu obilježen je danas na Turnju, mjestu koje u Domovinskom ratu ima posebno značenje za Karlovčane. Danas su tamo zapaljene svijeće i položeno cvijeće kao spomen na ove događaje, ali i sve žrtve koje je ovaj grad podnio.

-Prošlo je 29 godina. Na današnji dan čuvamo sjećanje na sve poginule i nestale, ali i one koji su dali zdravlje za slobodu koju danas živimo. Čuvamo sjećanja zbog svih nas, ali i zbog generacija koje dolaze, jer istina je ključna i temelj budućeg razumijevanja i povjerenja. Danas na Turnju i u Karlovcu stvaramo sve ono za što su se mnogi borili, ali time se ne treba posebno hvaliti, mi smo zbog njih to dužni činiti, poručio je gradonačelnik Damir Mandić s današnjeg obilježavanja Sjećanja na Turanj i napada na Karlovac.


Vijenac su još položili i svijeće zapalili predstavnici izaslanstva obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, Ministarstva hrvatskih branitelja, zastupnice u Hrvatskom saboru Nada Murganić i Maja Grba Bujević, Karlovačke županije odnosno v.d. Martina Furdek Hajdin, Zapovjedništva HKoV-a, Policijske uprave Karlovačke, Osnovne škole Turanj, Gradske četvrti Turanj, brojnih branteljskih udruga i povijesnih postrojbi, Hrvatske demokratske zajednice te rodbine i prijatelja poginulih branitelja Turnja i Karlovca.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”