Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija POTPISAN SPORAZUM Podijeli

ITU mehanizma nema bez suradnje: Karlovac, Ozalj i Duga Resa počinju zajedničku izradu strategije razvoja Urbanog područja Karlovac

Svi će morati prestati o željama i idejama govoriti kao o projektima, a na umu će im stalno morati biti razvoj

ITU mehanizam je jedna velika prilika i izazov. Drago mi je da smo svi zajedno riskirali, “skočili na glavu” pa ćemo vidjeti kako će biti 2021.

Poručio je gradonačelnik Karlovca Damir Jelić na svečanom potpisivanju sporazuma s Gradom Dugom Resom i Gradom Ozljem o suradnji na izradi i provedbi strategije razvoja urbanog područja Karlovac.

– Iako je Karlovac središte Urbanog područja nema ITU mehanizma bez suradnje. Ni Grad Karlovac ne bi danas bio ovdje da nije Ozlja i Duge Rese. Taj partnerski odnos, koji se do sad pokazao jako dobar, mislim da ćemo morati na njemu raditi, kaže Mandić.

No, naglasio je da će svi zajedno morati mijenjati svoj način razmišljanja pa prestati govoriti o idejama i željama kao o projektima.

Kako god bilo, ovo je prilika koju se ne smije propustiti, naglasila je dožupanica Martina Furdek Hajdin

-Zaokružen projekt je kad imate projektni zadatak, građevinsku dozvolu plus novac. Na žalost mi često govorimo o projektima za koje nemamo ni projektni zadatak, ni građevinsku dozvolu ni novac. Znači, jedno je što bi mi željeli, a drugo je što će pokazati studija isplativosti.

ITU mehanizam traži da svoj mentalitet prebacimo na promišljanje razvoja.

– Znači projekti koji bi trebali biti u jednom dijelu realizirani moraju imati elemente razvoja.

Zato troje gradonačenika danas nije puno govorilo o projektima koje bi željeli isfinancirati kroz ITU mehanizam. Karlovac, već je od prije poznato, planira riješiti svoj vrelovod, kino Edison i plošni dio radova u Zvijezdi, ali i pokrenuti projekte vezane uz geotermalne izvore te poduzetništvo. Ozalj, rekla je danas gradonačelnica Gordana Lipšinić pak ima građevinsku dozvolu za Posjetiteljski centar Slave Raškaj, a gradonačelnik Duge Rese je gradske projekte ostavio pod velom tajne.

Plan je do lipnja imati nacrt strategije, a u rujnu ili listopadu da ona bude završena.

 

Pročitajte i ovo

“Sve sporno otklanjamo s horizonta, a Ćorić će biti na listi 7. izborne”