Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac BAKLJE IVANJSKE Podijeli

Ivanjski krijes i vatromet obasjali Karlovac, a onda nestalo struje. Razlog veliki kvar na trafu na Ilovcu

Krijesovi su zapaljeni na Baniji i Gazi, a struja je i ranije nestajala u ovim dijelovima grada

Po 242. put Ivanjski  krijesovi obasjali su večeras dvije obale Kupe – onu na Baniji te na Gazi, da bi potom uslijedio i prekrasan vatromet. No, nakon desetak minuta ovaj dio Karlovca ostao je u mraku pa je atmosfera doista nalikovala onoj otprije toliko godina kad su preci palili krijesove, a struje nije bilo niti u primisli.

Šalu na stranu, mnoštvo Karlovčana slilo se večeras što na Baniju, što na Gazu, gužve su bile velike, sparina još veća, a sve kako se tradicija ne bi zatrla. Prije krijesova odigrana je nogometna utakmica s neriješenim rezultatom 1:1, dok su u povlačenju užeta pobjedu odnijeli Gažani.

Sviralo se, družilo, plesalo, jele su se kokice, kupovali baloni, pila “cuga”, prava krasna gužva konačno je donijela dašak života u Karlovac i pokazala da su ljudi željni druženja, događanja i da im je života kakav živimo u zadnjih 15 mjeseci previše i dosta. Ono što je sjajno jest da od brojnih nismo vidjeli nikog da nosi masku pa smo konačno imali “filing” normalnog života.

Točno u 22 sata zapaljeni su krijesovi na obalama Kupe, potom je uslijedio i vatromet, a nakon toga je ovaj dio Karlovca ostao u mraku. Razlog je kvar na trafostanici na Ilovcu koji je i ranije iste večeri ostavio dio Karlovca bez električne energije. Kako smo saznali, kvar je priličan pa su ekipe HEP-a na terenu.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini