Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac IVANJSKI KRIJES Podijeli

Ivanjski krijes masovno izvukao Karlovčane na ulice

Zabava na obalama rijeke i na mostu trajala je dugo

Ivanjski krijes je i ovoga puta potvrdio svoju titulu Karlovčanima najomiljenije manifestacije.

Na ulice grada, a posebno na obalama Kupe i Banijanaskom mostu okupio je tisuće ljudi, a i sam centar grada ne može se žaliti na posjećenost jer sve su ugostiteljske terase bile pune.

Sami krijesovi bili su spektakularni, kao i uvijek. Banijanski viši i uži, gažanski niži i širi, natopljeni kišom koje je ovih dana padala, krijesovi nisu brzo planuli. Vatra je polako plamsala baš taman u skladu s prekrasnim vatrometom, kako je on išao k svome finalu tako je plamen krijesova postajo sve veći.

Iznenađenje je bilo vatreno ispisivanje brojke 440 u čast isto toliko karlovačkih godina, međutim to su nakratko mogli vidjeti samo oni koji su stajali na Baniji i gledali prema Gazi. Tako da je čini se iznenađenje mnogima promaklo.

Pozornica na mostu dobro je funkcionirala, Zabranjeno pušenje napunilo je ga je do zadnjeg mjesta, ugođaj je bio odličan.

No, ne bi Ivanjski krijes u Karlovcu mogao proći bez neke, barem manje drame. Ranije na mostu su ekipe Banije i Gaze povlačile uže. Gaza je pobjedila s lakoćom i to zato što su nasuprot njih bili mladi i nepresnaži momci. Navodno, to nisu ni bili dečki s Banije. Barem se tako sinoć moglo čuti. “Prava ekipa je odustala u zadnji čas, ali zašto nije poznato”, govorili su ljudi na mostu dok se povlačilo uže.

Kako bilo, s “izgubljenim” užetom i pobjedom u nogometu Banijanci su bili izjednačeni s Gažanima. A čiji je krijes veći i tko je konačni pobjednik ovogodišnjeg Ivanjskog krijesa? Odlučite sami.

Pročitajte i ovo

NISU VAŽNI GODINE I ISKUSTVO

Eksperimentiranje sa zvukom uz Hrvatski dom: Dođite večeras s intrumentima