Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac IVANJSKI KRIJES 2019. Podijeli

Ivanjski krijes u Karlovcu zatvorio Banijanski most. Večeras ne propustite vatreni spektakl i Zabranjeno pušenje

Tradiciju paljenja krijesova u ivanjskoj noći na obali Kupe staru 240 godina ne može zaustaviti ni kiša

Karlovac je danas u znaku Ivanjskog krijesa i početka proslave 440. rođendana grada Karlovca, programa nazvanog Zvjezdano ljeto.

Krijesovi na obali Kupe s banijanske i gažanske strane su spremni kao i svi sadržaji koji će se posjetiteljima nuditi uz obalu. Pozornica se od jučer postavlja na mostu i bit će spremna za večerašnji koncert Zabranjenog pušenja.

On će uslijediti nakon 22 sata odnosno nakon što se zapale krijesovi i završi vatromet.

A sve počinje već u 20 sati nasred mosta. Ekipe najsnažnijih momaka s Banije i Gaze odmjerit će snage u povlačenju užeta. Do paljenja krijesova zabavu posjetitelji mogu pronaći s obje strane, uz ugostiteljsku ponudu na Baniji će svirati grupa Black and White, a na Gazi Nos tress.

Na snazi posebna regulacija prometa

Zbog održavanja ove manifestacije u Karlovcu je još od jučer u ovom dijelu grada na snazi posebna regulacija prometa.

Zatvoren je Banijanski most te dio ulica u gradskim četvrtima Banija i Gaza gdje će se odvijati programski sadržaji. Zabrana prometa u oba smjera je u: Ul. Obala F. Račkog (od Ul. Banija do Ul. Mirka Bogovića)
Ul. Kneza Domagoja (od Ul. Struga do Ul. kneza Domagoja, od Ul. Gornja Gaza do Ul. Ljudevita Gaja, odnosno Ul. Janka Draškovića), Ul. I. Tkalca (od Ul. Gaza naselje do Ul. G. Gaza), Ul. Banija (od raskrižja s Ulicom LJ. Gaja do raskrižja s Ul Obala F. Račkog, odnosno s Ul. Obala Ivana Trnskog).

Tako će ostati sve do sutra (ponedjeljak) u 8 sati.

Zvjezdano ljeto počinje ispred Zorin doma

Karlovac ove godine slavi 440. rođendan, a sva događanja su pod jednom “kapom”, programom nazvanim Zvjezdano ljeto. Ono službeno počinje večeras u 19:30 ispred Zorin doma gdje će biti podignuta gradska zastava.

Pola sata prije u Gradskom kazalištu bit će otvorena izložba fotografija “Najbolje godine” Igora Čepurkovskog kojom će se Zorin dom oprostiti od dosadašnjeg ravnatelja Srećka Šestana. Bit će to prikaz posljednjih deset godina rada i svih postignuća koja je, pod Šetanovom palicom, imalo karlovačko kazalište.

Foto: Ivanjski krijes 2018.

Pročitajte i ovo

LIJEP USPJEH

Ivan Tomislav Cvitešić i Mia Cvitak pobjednici prvog HAWaton natjecanja u Hrvatskoj