Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac JAVILI SE IZ GRADSKE UPRAVE Podijeli

Iz KAkvarta gradskim četvrtima otišlo milijun, a mjesnim odborima 2,6 milijuna kuna

Ukupna vrijednost svih projekata puno je veća od dodijeljenih sredstava

Nakon današnjeg Biračevog istupa iz gradske je uprave stiglo priopćenje o projektu KAkvart. Iako ne kažu da se radi o priopćenju kojim reagiraju na izrečeno, navode kako je u pet godina za projekte 12 gradskih četvrti izdvojeno nešto više od milijun kuna, a za projekte 26 mjesnih odbora više od 2,1 milijuna kuna.

Ističu da je ukupna vrijednost svih projekata puno veća od dodijeljenih sredstava jer se u nju ubrajaju sredstva koja ulažu gradske četvrti i mjesni odbori, ali i volonterski sati kojih je u pet godina bilo skoro 20 tisuća.

-To je dovoljan podatak da se vidi koliko su građani prepoznali vrijednost KAkvarta i sami se uključuju i volontiranjem doprinose realizaciji, kažu u Gradu. Podsjećaju da vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora sama predlažu projekte koje prijavljuju te da se u financiranje projekata uključio i poslovni sektor.

-Kroz razne projekte tijekom svih godina provedbe KAkvarta uređene su fasade, parkirališta, zelene površine, sanirana krovišta i uređeni društveni domovi, dječja igrališta, sportski tereni i vanjska vježbališta, prostori koje koriste kulturno umjetnička društva, postavljene solarne info kutije i klupe na šetnicama, interpretacijske ploče. Prvi put u Karlovcu postavljen je solarni stup za popravak bicikala. Uz to organizirane su brojne društvene aktivnosti i kulturno-umjetnička događanja kao što su natjecanja zaprežnih vatrogasnih šprica, stare seoske igre, učenje tradicijskih vještina, radionice ručnih radova, tkanje na tkalačkom stanju, izrada upotrebnih predmeta na tradicijski način, izrada, oblačenje i održavanje narodnih nošnji, učenje rozganja i sviranje na tradicijski način, navode među ostalim iz gradske uprave.

Kažu i da, osim kroz KAkvart projekte, Grad Karlovac iz proračuna godišnje za rad svih gradskih četvrti i mjesnih odbora izdvaja još oko 1,1 milijun kuna.

Pročitajte i ovo

MOŽEMO - NOVA LJEVICA

Izbore najčešće dobivaju oni koji na njih ne izlaze. Računamo i na 5.000 birača koji izlaze samo na nacionalne