Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Mišljenje da crna odjeća postaruje ljude je mit. Ženstvenost se može postići i bez visokih potpetica, a crna odjeća ne treba nužno postariti ako se dobro kombinira Prije je bilo nezamislivo, a sad je normalno: Miješanje uzoraka ili nakita sada su poželjan trend Čapalija brine o svojoj liniji, a kako bi je održala, redovito vježba. Za vrijeme karantene teretane nisu bile otvorene pa je pronašla drugi način. Trening u prirodi pomogao joj je da se dotjera za ljeto Rijetko u javnosti: Fani Čapalija otkrila kako održava zavidnu liniju kakvu je imala i kao miss Ostaci nadgrobne ploče biskupa Luke Baratina pronađeni su u saniranju posljedica potresa u podu apside katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava i pripremi za hitne građevinske radove u samoj apsidi. Po pronalasku kamenih dijelova u katedralu su došli arheolozi iz Muzeja grada Zagreba na čelu s muzejskim savjetnikom Borisom Matićem koji su konstatirali da se radi o izuzetnom pronalasku jer se radi o ponajboljem djelu renesansne skulpture u kontinentalnoj Hrvatskoj. Riječ je o vrsnom primjeru renesansne skulpture u kontinentalnoj Hrvatskoj, a isklesana je od crvenoga mramora te prikazuje portret pokojnika s biskupskom mitrom pored kojega je položen biskupski štap. Zagrebački biskup Luka, u literaturi spominjan i kao Luka Kothrar ili Baratin, a u posljednje vrijeme Luka de Szeged, jedan je od nositelja razvoja renesansne umjetnosti na prostoru Zagrebačke nadbiskupije. Prije negoli ga je u travnju 1500. hrvatsko-ugarski kralj Vladislav II. imenovao zagrebačkim biskupom, bio je bosanski te čanadski biskup, istaknuta ličnost iz okoline dvora hrvatsko-ugarskoga kralja Matije Korvina, rizničar i kraljev tajnik. Pronađeni ostaci nadgrobne ploče biskupa Luke Baratina Četvero djece su bili starosti od 11 mjeseci do četiri godine, a šef policije William McManus rekao je da je miris ugljikovog dioksida bio toliko jak da su policajci ostali zaprepašteni dok su otvarali vrata Strava u Teksasu: Šesteročlana obitelj umrla u autu u vlastitoj garaži, bilo je čak četvero djece

Crna kronika KRAĐE Podijeli

Iz kuće u Bariloviću ukraden alat, s krova zgrade u Tounju bakreni lim

Šteta ukupno veća od 32 tisuće kuna

Značajna materijalna šteta nastala je u dva od ukupno šest kaznenih djela koja su jučer zabilježena u karlovačkoj policiji.

Razni električni alat, motorna pila i drugo ukradeni su 71-godišnjaku iz kuće u Bariloviću. Nepoznati počinitelj u kuću je provalio u razdoblju od 1. travnja do 9. srpnja i napravio štetu veću od 13.000 kuna.

Više od 19 tisuća kuna šteta je nastala krađom bakrenog lima s krova objekta u Tounju.

Pročitajte i ovo

KRIV JE

U zatvoru zbog prometnih prekršaja: 61-godišnjak u Zvečaju pijan, u neregistriranom autu i s nevažećom vozačkom