Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život KGK U ZORIN DOMU Podijeli

Izbori 22. prosinca su bitni, ali nisu “sad ili nikad”. Nudim odmak od čemerne prošlosti, Hrvatska za sve

Pušku znam nositi i upotrijebiti, a moj Luka ostaje u Hrvatskoj

Ono što vam ja nudim je odmak od one prošlosti, čemerne, tužne i jadne. Idemo nastaviti ovim putem kojim smo krenuli, putem rasta. Dakle, ne mi ili oni, nego Hrvatska za sve.

Rekla je danas u Karlovcu, na predizbornom skupu u Gradskom kazalištu Zorin dom, predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović naglasivši kako jedino ona od svih drugih kandidata ima cjelovit predsjednički program.

O protukandidatima nije govorila. Tek je rekla da su izbori 22. prosinca bitni, ali nisu “sada ili nikada”.

-To je bilo pitanje 1991. godine. Sad je pitanje kojim pravcem želimo da Hrvatska ide. Nećemo se vraćati u prošlost, ne želimo svađe i podjele, ne želimo eksperimente, želimo kontinuitet rasta, razvoja, suradnje, želimo Hrvatsku koja je bogata sama po sebi, koja je prepoznatljiva u svijetu, kojoj se svi dive. Nemojmo se sramiti svojih obilježja. Hrvatski barjak, hrvatski crveno – bijeli kvadratići, hrvatska ljubav prema hrvatskom narodu i u Bosni i Hercegovini i svugdje drugdje – to smo mi, ali jednako uključivi prema svim građanima, rekla je Grabar Kitarović.

Predsjednik županijskog HDZ-a Damir Jelić pobrojao je sve dolaske K.G.K u posljednjih pet godina. -Za nekih 100 godina kada se bude tumačila hrvatska povijest u njoj će zasigurno ostati imena dvije osobe koje su obilježile dvije dekade – prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i prva hrvatska predsjednica. Do pobjede!

Zahvalila je svim braniteljima i ministru Tomi Medvedu jer su im uspjeli vratiti dostojanstvo. Posebno je zahvalila obiteljima poginulih i nestalih branitelja. Obećala je da će nastaviti napore u potrazi za svim nestalima.

Umirovljenicima je poručila sa su uzor i još jednom najavila zalaganje za veće mirovine i imenovanje pravobranitelja ili pravobraniteljice za umirovljenike.

-Vaš glas se mora glasnije čuti.

Majke, promovirajte dojenje

Obratila se i ženama rekavši da još jače moraju raditi da ih se bolje shvati, a majkama je poručila da treba nastaviti promovirati dojenje. Prisjetila se 2003. godine kada je bila kandidatkinja na parlamentarnim izborima  u 7. izbornoj jedinici u kojoj je i Karlovačka županija. Tada je pristala biti na listi pod uvjetom da njen dvomjesečni sin Luka bude s njom kako bi ga mogla dojiti.

O vojnoj industriji Grabar Kitarović kaže da će je nastaviti podržavati jer je među najboljima na svijetu. Pušku zna držati, ali i upotrijebiti je. – Kao vrhovna zapovjednica znam kako se vode Oružane snage

-Luka danas ima 16 godina i iako ima još jedno državljanstvo, odlučio je da ostaje u Hrvatskoj, naglasila je.

No, nema ništa protiv toga da se mladi školuju u inozemstvu, ali pod uvjetom da se nakon toga vrate i naučeno primjene u domovini.

Tako, ali i novim ovršnim zakonom koji ljudima koji su upali u probleme treba omogućiti novu šansu, riješit će se problem depopulacije države.

-Nemojmo dozvoliti da oni odlaze u druge države po nove šanse.

Uz to, kaže, treba nastaviti i rasterćenje poduzetnika od parafiskalnih nameta kako bi poduzetništvo prodisalo.

Predsjednica karlovačkog HDZ-a Marija Jelkovac o prtukandidatima: Imamo najbolju kandidatkinju. S druge strane joj je najlošiji premijer jedne vlade Hrvatske, čovjek koji je poslao policiju na hrvatske branitelje, to mu ne možemo zaboraviti. Tu su i oni kandidati koji se predstavljaju Mesijama, a zapravo obećavaju narodu ono u što ni sami ne vjeruju. Vjerujem da naš narod to prepoznaje i da nećemo biti “guske u magli”

Grabar Kitarović je posebno pohvalila sustav Domovinske sigurnosti i rad hrvatske policije. Pozvala je sve da ne nasjedaju na kritike na račun naše policije.

– Depopulacija nije samo problem našeg opstanka nego i problem sigurnosti. To vi osjećate najbolje ovdje. Vjerujte mi, i ja osobno i ministar unutarnjih poslova i ministar obrane, i svi drugi ministri u vladi svakoga dana brinemo o vašoj sigurnosti. Naša policija, naši policajci, vojnici, branitelji zajedno s vatrogascima – oni su naši heroji. Naša policija stoji danonoćno na toj granici, iznimno profesionalno obavlja posao i štiti ne samo sve nas i hrvatske granice nego i najdulju kopnenu granicu Europske unije i očekujem da ta Europska unija bude zahvalna i nama i hrvatskoj policiji.

Hrvatsku kaže treba postaviti onako kako su je postavila u vanjskoj politici “rame uz rame onim najboljima”.

-Kad me kritiziraju da sam se progurala u prvi red pa ja nisam tamo neka Kolinda, ja sam predsjednica Republike Hrvatske. Moja je dužnost pokazati gdje je mjesto mome narodu i mojoj državi, a to je u prvim redovima.

O turizmu smatra da treba razvijati onaj ruralni, OPG-ove na kojima bi i sama rado odmarala.

-Bila sam pet godina među vama jer ja sam vaša predsjednica. Nisam tu da zastupam vlastite interese već interese svoga naroda, zaključila je Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo

TRADICIJA

Karlovački kućni ljubimci dobili blagoslov u povodu blagdana sv. Franje