Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac O SOCIJALISTIČKIM SPOMENICIMA Podijeli

Izložba “Na Kordunu spomenik do spomenika” od sutra u karlovačkoj Gradskoj knjižnici

Izložbu je moguće pogledati do 13. prosinca ove godine

Udruga Socijalni rub: zanimljive neispričane priče (SF:ius) i Muzeji grada Karlovca organiziraju izložbu “Na Kordunu spomenik do spomenika” koja se otvara sutra u prostoru knjižnice za mlade Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić u Karlovcu s početkom u 18 sati. 

Izložba Na Kordunu spomenik do spomenika početak je šireg istraživačkog projekta koji želi mapirati stanje socijalističkih spomenika na području Korduna.

U ovoj prvoj fazi, realiziranoj u 2022. godini, fokus je bio na socijalističke spomenike triju mjesta najbližih Karlovcu: Vukmaniću, Cerovcu Vukmanićkom i Tušiloviću.

Cilj je izložbe otvoriti prostor za raspravu o stanju socijalističkih spomenika na području Korduna i značenjima koja imaju u lokalnoj zajednici danas, a posebice otvoriti raspravu na koji način danas možemo interdisciplinarno promišljati povijest antifašizma koju komemoriraju i društveno sjećanje koje se oko njih stvara.

Izložba je dio aktivnosti projekta “(Ne)primjereni spomenici” istoimene regionalne platforme, realizirana u partnerstvu udruge SF:ius i Muzeja grada Karlovca i u suradnji s Odsjekom za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Projekt je realiziran uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.

Izložbu je moguće pogledati do 13. prosinca ove godine.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru