Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac U GRADSKOJ KNJIŽNICI DO 21.8. Podijeli

Izložen pobjednički rad za vojarnu Luščić: Nismo isključili mogućnost za vrtić i školu

U Knjižnici su izloženi svi radovi pristigli na natječaj za dvije hrvatske lokacije – Karlovac i Ždrijac

Centralni park s istraživačkim centrom, bazenom, kinom, neboderima u visini postojećeg drveća s ne više od osam katova…
Sve to dio je rada tima mladih hrvatskih arhitekata koji je pobijedio na međunarodnom Europanovom urbanističko-arhitektonskom natječaju za vojarnu Luščić.

Sada ga se može, zajedno s ostalim radovima, vidjeti na izložbi otvorenoj u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu.

Ono čega u pobjedničkom radu nema su škola i vrtić, potvrdila je Hana Dašić. Ona je uz Krešimira Renića, Ivu Erić, Janu Horvat, Riu Tursan i Andreu Majić, jedna od autora rješenja. To što nisu predvidjeli škole i vrtiće ne znači da njih tamo neće biti, kaže.

-Naš natječajni rad je dovoljno otvoren i fleksibilan da se zapravo niz prostora može prenamijeniti i implementirati vrtić ili školu. Nismo isključili tu mogućnost samo za vrijeme natječaja nismo predvidjeli da je to krucijalno, pojasnila je Dašić.

Slijedi javna rasprava pa izrada UPU-a

Nakon izbora pobjedničkog rada slijedi javna rasprava, definiranje sadržaja i izrada Urbanističkog plana uređenja prostora vojarne Luščić. Gradonačelnik Damir Mandić poziva sve građane da se u tu javnu raspravu i uključe.

-Stvarno bih volio da svi u Karlovcu koji imaju volje i ambicije uključiti se, da se uključe. Mislim da će u tom vremenu, kad to krene, biti prostora da se sve, pa i stari papiri, izvuku i da ih se u konačnici propituje, rekao je Mandić.

Inače, Europanov natječaj prošle godine raspisalo je 12 europskih zemalja. Hrvatska je nakon 10 godina participirala s dvije lokacije – Karlovcem za vojarnu Luščić i Ninom za naselje Ždrijac. Pristigao je 31 rad od čega je 10 bilo za Karlovac. Sve ih se može vidjeti na izložbi “Europan 15” u karlovačkoj Gradskoj knjižnici u Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” te na Odjelu audiovizualne građe do 21. kolovoza.

Pročitajte i ovo

BRZA ŠKOLA

Grad žurno o “Dragojli”: Na vrijeme ćemo donijeti odluku o modelu nastave