Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Život VIK PODSJEĆA Podijeli

Izolacija na vrijeme i cijevi ni ove zime neće pucati

Prevencijom do izbjegavanja troškova

Vodovod i kanalizacija Karlovac i ove zime preventivno podsjeća građane da dolaskom hladnijeg vremena može doći i do pucanja kućnih instalacija, ali i kako to spriječiti.

– Kako bi izbjegli trošak kojeg uzrokuje puknuće smrznute cijevi , podsjećamo vas na korake i aktivnosti kojima ćete preduhitriti neželjene posljedice, a sačuvati nekoliko dragocjenosti: vrijeme, novac i naravno vodu. Provjerite jesu li vodomjerna okna dobro zatvorena, a u slučaju ekstremno niskih temperatura zaštitite instalacije unutar vodomjernih okana stiroporom ili staklenom vunom. Interne cijevi koje vode do garaža i dvorišnih objekata koji se ne griju, ispraznite ili toplinski izolirajte npr. filcom ili građevinskom folijom.

U objektima koji se ne koriste redovito, poput vikendica,  treba zatvoriti ventil iza vodomjera i obavezno ispustite vodu kako bi se spriječilo smrzavanje cijevi.

– Budući da sa zimom dolazi i vrijeme otežanih uvjeta očitanja vodomjera, podsjećamo da je vaša dužnost kao korisnika omogućiti pristup vodomjernom oknu, na način da poklopci budu očišćeni od lišća, zemlje, trave, snijega ili leda, a kako bi na obostrano zadovoljstvo mogli točno očitati vaš potrošak vode.

Pročitajte i ovo

JEDINSTVO CRKVE

Protestanti u Karlovcu domaćini ekumenskog susreta