Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Crna kronika DOLIJAO NAKON DVIJE GODINE Podijeli

Izradio lažne isprave, izjave i punomoći pa u Ličkim Jesenicama posjekao šume vrijedne više od 90.000 kuna

Sječu šuma na temelju lažnih isprava 69-godišnjak je obavio još prije dvije godine

Nakon krim istrage ogulinska policija za tri je kaznena djela  – krivotvorenje isprava, nedozvoljenu uporabu osobnih podataka te ovjeru neistinitog sadržaja, osumnjičila 69-godišnjaka. Napravio je štetu veću od 90.000 kuna.

Prije dvije godine on je protivno zakonu prikupljao i koristio osobne podatke fizičkih osoba te izradio lažne isprave – izjave –punomoći na imena više fizičkih osoba. Tim ispravama je lažno prikazao da su ga te osobe kao posjednici čestica na području Ličke Jesenice opunomoćili i ovlastili da pred nadležnim tijelima može poduzimati radnje sječe šume i prodaje posječene drvne mase.

Te lažne isprave tijekom 2018. godine uporabio je kao prave prilikom podnošenja zahtjeva za doznakom stabala i izdavanjem popratnica savjetodavnoj službi, a sve kako bi ishodovao dokumentaciju za sječu stabala na česticama oštećenih.

– Uporabom takvih krivotvorenih isprava – izjava – punomoći u zabludu je doveo djelatnicu nadležnog tijela koja je zahtjeve, sukladno zakonu, prosljeđivala pravnoj osobi nadležnoj za vršne doznake i otpreme stabala. Ujedno, 69-godišnjaka se sumnjiči da je u dva navrata lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu doveo i dvoje javnih bilježnika koji su mu ovjerili njegovu izjavu nakon čega je navedenu ovjeru koristio za daljnju izradu izjava. Materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 90.000 kuna, kažu u PU karlovačkoj.

Zbog sumnje da je 69-godišnjak počinio kaznena djela krivotvorenja isprava, nedozvoljene uporabe osobnih podataka i ovjeravanja neistinitog sadržaja nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Pročitajte i ovo

PRONAĐEN

Pronađeno tijelo jednog Karlovčanina (50), za drugim se i dalje traga