Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija ZA KIARU Podijeli

Jak kao Jakov prikupio danas 30.692 kune za Kiarino liječenje. Mnogi žele pomoći: I OŠ I.G.Kovačić do srijede u akciji

Curica boluje od rijetkog zloćudnog tumora moždane kore

Danas su na karlovačkoj Promenadi skupljana sredstva za liječenje šestogodišnje Kiare Goršić koja boluje od iznimno rijetkog tumora na mozgu, a sve u organizaciji Udruge Jak kao Jakov.

Na promenadi je prikupljeno 30.692 kune, kažu u Udruzi Jak kao Jakov zahvaljujući svima, od bendova i volontera do posjetitelja na pomoći za malu Kiaru.

No, dobri ljudi na sve strane i dalje nastavljaju s akcijom prikupljanja pomoći za liječenje ove djevojčice, a za što treba između 2,5 i 5 milijuna dolara.

U akciju prikupljanja sredstava uključit će se i dugoreška Osnovna škola Ivan Goran Kovačić. Oni će od ponedjeljka do srijede imati štand s prodajom ručnih radova, a kupnjom će se tako omogućiti novo skupljanje sredstava za Kiarinu operaciju. Organizator je Učenička zadruga Brgljez uz pomoć učenika i učitelja, a sredstva će se prikupljati i u Bosiljevu, 9. listopada na tada organiziranoj kestenijadi.

-Razvoj empatije kod djece i humanitarno djelovanje nam je jako bitno i zato naša škola pruža podršku akciji prikupljanja novčanih sredstava za malenu Kiaru, poručuje ravnateljica Marina Brozović.

A za one koji ne znaju, Kiara Goršić od ovog ljeta bori se s teškim zloćudnim tumorom moždane kore.  Do svibnja ove godine bila je zdrava i vesela djevojčica koja je razmišljala kako će u rujnu krenuti u prvi razred. Onda se pojavila visoka temperatura praćena povraćanjem. Nakon niza pretraga i raznih dijagnoza, Kiarini roditelji dobili su dijagnozu, a onda je uskoro i operirana na Rebru. Potom je dobila 30 ciklusa radioterapije, a tada su dobili informaciju i da se ova rijetka vrsta tumora za kojeg je šansa za dobivanje 0,000187 posto, eksperimentalno liječi u SAD-u. Točnije, postoje kliničke studije u Americi za eksperimentalno liječenje. Poslalna je Kiarina medicinska dokumentacija, roditelji su dobili informacije što treba dostaviti i čekaju sastanak stručnog liječničkog tima.

-Dali su nam okviran izračun da eksperimentalno liječenje stoji od 2,3 do 5 milijuna dolara. Od jedne Klinke iz New Yorka smo dobili predračun na 3,8 milijuna dolara, uz to ima dosta administrativnih troškova. Sama videokonferencija je 4000 dolara da bismo dobili njihovo drugo mišljenje, rekla je majka za Index.hr

HZZO ne pokriva troškove eksperimentalnog liječenja pa su roditelji sami pokrenuli akciju.
Račun za donacije je otvoren na mamu – Matea Lambaša Goršić:
Tekući: HR9125030073251005176
Žiro: HR8125030073151000296
Swift: VBCRHR22
Sberbank d.d.
Model HR 99
Opis plaćanja: donacija za Kiarino liječenje

Pročitajte i ovo

SMJER ZAGREB

U sudaru tri vozila na autocesti kod Jaske dvije osobe lakše ozlijeđene