Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija EU IZBORI Podijeli

Jandroković u Karlovcu najavio da HDZ na EU izborima ide po 5 mandata. Na listi neće biti nikog iz našeg “sokaka”

HDZ Karlovačke županije uvijek je bio jedna od boljih organizacija pa stranka tu očekuje puno

Hrvatska demokratska zajednica na europarlamentarne izbore izlazi samostalno, želi pet mandata, a borit će se i za više. Kampanja će biti pozitivna.

Poručio je to glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković večeras u Karlovcu gdje je sudjelovao na sjednici Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije.

Tema je bila samo jedna – pripreme za europske izbore. Ovdašnji HDZ 16. je kojega je Jandroković obišao u sklopu tih priprema.

– Ovo je jedna od najsnažnijih organizacija Hrvatske demokratske zajednice. Uvijek su ovdje dobri rezultati tako da sam uvjeren da će i ovi europski izbori donijeti ovdje uvjerljivu pobjedu Hrvatske demokratske zajednice, naravno i na nacionalnoj razini. Mi želimo pet mandata, a borit ćemo se da možda bude i više, rekao je Jandroković.

Lista HDZ-a za europarlament imat će 12 kandidata koje će predložiti županijske organizacije.

-Mi ćemo ponuditi naše najkvalitetnije ljude koji će morati dobro štititi interes Hrvatske u Europskom parlamentu, morat će poznavati europske procedure, strane jezike, ali kao najveća i najorganiziranija stranka, u stvari u ovome trenutku jedina ozbiljna politička stranka HDZ će sigurno ponuditi listu koja će pobijediti.

Odluka o ljudima na listi donosit će se u idućim danima jer se očekuje da će predsjednica raspisati izbore 26.3., a liste će potom trebati predati do 8. ili 9. travnja.

– Imamo još dosta vremena, sve županijske organizacije predložile su svoje kandidatkinje i kandidate i sada idemo birati one koji su najbolji, rekao je Jandroković i najavio pozitivnu kampanju, koncentrirana na teme važne hrvatskim građanima – prednostima Europske unije i fondovima koji su vrlo izdašni.

-Veliki su tu projekti kao što je Pelješki most, željeznice, ceste, lokalni projekti, ulaganja u sva područja važna za standard građana, ali prioritetno, s obzirom na zbivanja unutar Europske unije, zaštita hrvatskih nacionalnih interesa će biti naš naglasak.

Na listi za EU parlament neće biti kandidata iz Karlovačke županije, potvrdio je šef županijskog HDZ-a Damir Jelić.

– Odlučili smo da nećemo opterećivati stranku s našim kandidatima i da ćemo podržati ono što je stav Predsjedništva jer očito su mnogi kandidati puno kvalitetniji nego što mi imamo. Osim toga, naš premijer je iz te branše tako da ova domena vanjske politike, tu nismo naprosto jači i budimo realni, nema potrebe stvarati nikakvu klimu da mi guramo neke ljude. Ne želimo ni trošiti ljude koji su možda budućnost, prije svega par mlađih ljudi, ali malo je još prerano za njih, rekao je Jelić.

Pročitajte i ovo

ZABAVA NA RIJECI

Ljeto na Mrežnici prepuno događanja: škola plivanja, supovi, i tradicionalni vaterpolo