Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život PODVIG Podijeli

Jaskanac Branko Maretić – Dečina hodanjem spojio sjever, istok, zapad i jug Hrvatske

U 90 dana pješice je prešao 2.149 kilometara

Jaskanac Branko Maretić – Dečina uspio je nešto što još nitko u Hrvatskoj nije – prepješačiti u 90 dana 2149 kilometara od najistočnijeg Iloka do najjužnijeg Rta Oštro u Prevlaci. 

Branko je hodao u kontinuitetu “Hrvatskom dugom stazom” koja se proteže od Iloka preko Svetog Martina na Muri do Savudrije, a završava u Prevlaci Rt Oštro. Time su obuhvaćene najistočnija, najsjevernija, najzapadnija i najjužnija točka Hrvatske,  a on je postao prvi koji je prehodao Lijepu našu tako da je spojio ove četiri zemljopisne točke.

Putovanje je započeo je 30.4. s 84 kilograma, a završio 29.7. sa 72 kilograma. Ne preporučuje da se na ovakav put ide sam niti da se završnicu rute ‘tempira’ u ljetnim mjesecima

–  Činjenica da sam prvi prohodao i završio ovu dionicu, za što imam veliku podršku i znanih i neznanih ljudi, ispunjava me posebnim zadovoljstvom i daje mi novi vjetar u leđa za moje buduće trailove kao i nastojanje da Hrvatsku dugu stazu održim živom za buduće hodače. Hrvastka duga staza je značajan turistički potencijal jer „hikeri“ marljivo bilježe svaki pedalj svoga puta i na taj način dodatno promoviraju ljepote Hrvatske objavama na društvenim mrežama i blogovima, pojašnjava Branko.

Foto: FB Branko Maretić – Dečina

Pročitajte i ovo

PROFESOR VALENT

Karlovački gimnazijalci iz prve ruke, od našeg Dade, slušali o pisanju bloga