Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Hrvatska JASKANSKA INICIJATIVA Podijeli

Jaskanci traže da im ukinu naplatu cestarine na Zdenčini i u Jaski, 18. srpnja najavljuju prosvjed

Kroz peticiju su skupili 4242 potpisa građana

Za devet dana, točnije u nedjelju, 18. srpnja na naplatnim kućicama Zdenčina i Jastrebarsko  na autocesti Karlovac – Zagreb održat će se prosvjed upozorenja.Naime, mještani jaskanskog kraja traže da se za njih ukine naplata cestarine na ovim postajama.

Njihova inicijativa nije od jučer jer su još u listopadu prošle godine organizirali potpisivanje peticije za ukidanje naplate i prikupili 4242 potpisa građana.

– Gradsko vijeće Grada Jastrebarskog i Skupština Zagrebačke županije jednoglasno su podržali našu akciju te je Zagrebačka županija zahtjev i prikupljene potpise proslijedila Ministarstvu prometa , veza i infrastrukture na daljnje postupanje.
Iako smo pisali dopise, pitali što se događa sa zahtjevom koji su zaprimili odnosno proslijedili, do danas nismo dobili nikakav odgovor.
Nemamo izbora nego javno zatražiti da se mjerodavni očituju o našem zahtjevu te da se izjasne da li imaju namjeru poštovati volju svojih građana te u kojim rokovima. Nakon prosvjeda upozorenja, ponovno ćemo poslati upit koji ćemo ovaj put potkrijepiti fotografijama s prosvjeda i najavom novih akcija, sve dok se Ministarstvo ne očituje s precizno definiranim mjerama i rokovima koji zadovoljavaju kriterije zatražene Peticijom.U slučaju izostanka odgovora u navedenom roku, nastaviti ćemo sa prosvjedima tijekom cijele turističke sezone na raznim lokacijama i na razne načine, pišu na svom FB profilu Inicijativa građana Jastrebarskog.

U peticiji se pozivaju i na niz presedana u Hrvatskoj na dionicama gdje se cestarina ne naplaćuje, a sve su to poslali lijepo “upakirano” nadležnima.

Prosvjed najavljuju za 15 sati, a one koji ne mogu doći pozivaju da taj dan na ove dvije naplate cestarinu plaćaju u čim manjim apoenima.

Pročitajte i ovo

EURO STIŽE

U poštanskim uredima od sutra kupnja hrvatskih eurokovanica