Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac POČETNA KONFERENCIJA Podijeli

Javna nabava za obnovu Edisona krajem lipnja, obnova u listopadu, a filmovi u dvije dvorane početkom 2023.

Vrijednost obnove zgrade Edisona 25,8 milijuna kuna, sufinancira je EU

 Vjerujem da ćemo krajem 2022., početkom 2023. godine imati mogućnost u Edisonu nešto pogledati, rekao je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić na početnoj konferenciji projekta obnove brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison.

Projekt je počeo 6. travnja ove i traje do 6. travnja 2023. godine i sama rekonstrukcija 2151 kvadrata ove povijesne zgrade vrijedna je 25.823.352 kuna, a Europska unija sufinancira ovaj projekt s 21.924.352 kuna.

Edison će biti proširen za 4,7 metara, a u njemu:

Nakon obnove i opremanja Edison će imati dvije kinodovrane s ukupno 260 mjesta

-Ojačat će se temelji, u podrumskom dijelu bit će oformljen sanitarni čvor. U prizemlju će se urediti ulazne i prateće prostorije, caffe bar i suvenirnica. U velikoj dvorani izvest će se novo gledalište u skladu sa svim suvremenim kinonormativima. Tako ćemo dobiti projekscijsku dvoranu s 200 sjedećih mjesta. Ispod velike dvorane oformit će se manja projekcijska dvorana koja će imati 60 sjedećih mjesta. Gornji kat sadržavat će manji višeamjenski prostor te urede. U potpunosti će se rekonstruirati krovna konstrukcija i dobit ćemo potkrovlje koje će biti iskoristivo za razne namjene s dvoranom koja će biti multifunkcionalna. U potpunosti će biti preuređeni i u njima će se oformiti novi sadržaji i prostori, rekla je koordinatorica projekta Kristina Benko.

Grad Karlovac, koji je nositelj ovog projekta, priprema javno nadmetanje. Ovih dana bit će objavljeno javno savjetovanje za sve gospodarske subjekte, a na gradsko webu bit će objavljena kompletna projektna dokumentacija, dokumentacija o nadmetanju i sve upute.

Javna nabava za izvođenje radova bit će objavljena krajem lipnja, a početak radova očekuje se u listopadu.

Bez EU novca imali bi tri zgrade na koje ne bi bili ponosni

Samo opremanje zgrade i sadržaji koji će se odvijati u Edisonu dio su drugog projekta koji će biti financiran iz ITU mehanizma.

Ideja je da to bude održiv projekt koji će vratiti kino gradu Karlovcu, ali će pružati i druge mogućnosti, naglasio je Mandić. Kinom Edisonom upravljat će Zorin dom pa neće biti potrebe za novim ravnateljem, tajnicom, čistačicom…, ali programski dio bit će vezan za kino predstave, dodao je.

-Imamo tri točke u gradu Karlovcu kokje bez europskog novca bi danas bile zgrade na koje nismo ponosni. Imamo izvrstan primjer i projekt ekipe iz Veleučilišta, projekt Oružane i projekt Edisona. Ove tri vrijedne lokacije kulturne baštine ćemo obnoviti EU novcem. Vjerujem da ćemo mi već krajem 2022., početkom 2023. imati mogućnost za u Edisonu nešto pogledati, rekao je Mandić.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Karlovčanke novu sezonu Superlige otvaraju domaćim ogledom s Nebom, mlađe kolegice na startu sezone putuju u Petrinju